Светът натрупа дълг от рекордните 164 трилиона долара -- повече,

...
Светът натрупа дълг от рекордните 164 трилиона долара -- повече,
Коментари Харесай

Светът натрупа невиждан досега дълг. И това ще направи следващата криза още по-тежка

Светът натрупа дълг от рекордните 164 трилиона $ -- повече, в сравнение с по време на финансовата рецесия от преди десетилетие, предизвести Международният валутен фонд, предупреждавайки, че наклонността би трябвало да бъде обърната.

МВФ уточни, че частният и общественият браншове незабавно би трябвало да понижат равнищата си на задлъжнялост, с цел да създадат стопанската система по-устойчива на бъдещи рецесии, както и с цел да усилят опциите за ефикасни ограничения против такава.

" Фискалните тласъци, които би трябвало да поддържат търсенето, към този момент не са приоритет ", споделят от Международния валутен фонд.

Витор Гаспар, шеф в институцията, уточни съответно Съединени американски щати като неприятен образец, като напомни, че това е единствената развита стопанска система, която не възнамерява да понижи големия си дълг, а в противен случай - понижението на налозите задържа на прекомерно високи равнища финансирането посредством нов дълг.

Международният валутен фонд прикани централните банкери да престанат да дават " ненужни тласъци, когато икономическата интензивност към този момент бързо пораства ".

Задлъжнялостта на света е два пъти по-голяма от цената на всички артикули и услуги, създадени за една година -- 225 % от международния БВП. Тя към този момент е са 12% по-висока, в сравнение с през пика на финансовата рецесия през 2009 година.

Половината от дълга е на три страни: Съединени американски щати, Япония и Китай. Последната финансира експанзията си със отговорности и от 1,7 трилиона $ през 2001 година те набъбнаха до 25,5 трилиона $ през 2016 година. Поднебесната империя е виновна за три четвърти от растеж на дълга на частния бранш през последното десетилетие.

Международният валутен фонд прикани страни като Съединени американски щати да спрат да употребяват по-ниски налози и по-високи обществени разноски, с цел да подтикват растежа, а вместо това да понижат отговорностите си, тъй че при последваща финансова рецесия да имат повече вероятни ходове.

Високите равнища на върховен дълг ще създадат мъчно рефинансирането на отговорностите на държавните управления, когато те доближат своя матуритет - изключително в случай че финансовите условия бъдат затегнати. Освен това, те вършат мъчно увеличението на разноските, в случай че стопанската система навлезе в криза.

МВФ показва като добър образец измежду огромните страни Германия и Холандия, които имат " премного място " да усилят обществените разноски за инфраструктура и подобрят дълготрайната резистентност на стопанските системи си. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР