Светът е пълен с феномени, които предизвикат редица въпроси. Много

...
Светът е пълен с феномени, които предизвикат редица въпроси. Много
Коментари Харесай

Мистериозното жужене в Таос (Таоско бучене)

Светът е цялостен с явления, които провокират редица въпроси. Много от тях остават цялостна мистерия, без значение от броя проучвания, които учените вършат, с цел да открият повода за съществуването им. Такава тайнственост е така наречен Таоско жужене. То носи името на град Таос, ситуиран в щата Ню Мексико, Съединени американски щати.

От десетилетия насам хората във и към града биват измъчвани от бумтене, наподобяващо звук с доста ниска периодичност. Някои го дефинират като тон от дизелова машина. Има случаи, в които шумът е съпроводен със звуци, наподобяващи музика от барабани или свирене. Появата на бумтене в Таос датира от 1991 година, като сега се следи и в Австралия, Европа и Северна Америка.

Поради ниската периодичност на шума той не може да се засече или съпостави с каквито и да било способи, в това число електромагнитни или акустични. Интересен факт е, че се чува от малко на брой, тук-там те варират от 1 до 10% и те не са облагодетелствани от това, тъй като е ужасно провокиращ. Ако се слуша дълготрайно време, може да докара до главоболие, гадене, стомашен дискомфорт, световъртеж и други неразположености.

 Таоско бумтене

Разбира се, правени се голям брой проучвания и изследвания, само че към този момент безрезултатно. Единственото, което се знае сигурно е, че става дума за действителен звук, а не за нечий плод на въображението. Причината за жуженето е незнаен фактор.

Съществуват разнообразни версии за Таоското бумтене. Според някои то се дължи на придвижването на литосферните земни плочи. Когато следва земетресение, звукът се усилва, т.е. в случай че се чува доста мощно, значи следва трус.

Други регистрират като причина за жуженето топенето на ледовете или по-точно при разкъсването на милиардите атоми в тях и когато се разделят по едно и също време, се основават тон, който човек може да долови.

 Топенето на ледовете може да е причина за Таоско бумтене

Разбира се, последователите на вярванията на теории за края на света настояват, че това е тон, известяващ настъпването на апокалипсис. Ангелите приготвят хората за деня на Страшния съд.

Има даже версия, съгласно която звукът се основава изкуствено с рекламна цел, промотирай филмите за края на света. По този метод публиката бива убеждавана в правотата на предсказанията в кинолентите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР