Светът е изправен пред криза на времето, в допълнение към

...
Светът е изправен пред криза на времето, в допълнение към
Коментари Харесай

Зеленски с призив към света

" Светът е изправен пред рецесия на времето, в допълнение към съществуващите рецесии като продоволствената сигурност и енергийната рецесия. Реакцията на цивилизования свят би трябвало да бъде по-бърза. На Русия ѝ беше нужна по-малко от една секунда, с цел да стартира война, а на света - дни, с цел да реагира ", съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски.

" Светът се поколеба, когато Русия нахлу в Крим през 2014 година Светът не трябва да се колебае нито през днешния ден, нито в никакъв случай. Вместо това би трябвало да има увереност и експедитивност ", прикани Зеленски, представен от БГНЕС.
-->
По думите му Русия популяризира гнет по целия свят, до момента в който Украйна предлага проект от 10 стъпки за преустановяване на войната.

" Реакцията на света би трябвало да изпревари идващия боен ход на Русия, а снабдяването със западни танкове би трябвало да изпревари идващото разполагане на съветски танкове ", уточни той.

Каза също, че Украйна е решителна, мощна и единна:  " Не ние започнахме войната, само че ние сме тези, които ще би трябвало да я прекратят, като прогоним съветските сили от украинската земя. Украйна се нуждае от целия свят, единен зад нашите общи полезности, и от доставки, с цел да се оправи с врага на бойното поле, както и от финансова поддръжка ".

Той благодари на Европейския съюз за поддръжката му във връзка с бюджетния недостиг на Украйна. Според него участието в НАТО е най-хубавата гаранция за сигурността на Украйна.

Зеленски разяснява и катастрофата на хеликоптер в Киев, при която загина министърът на вътрешните работи на Украйна, неговите сътрудници и екипажът на хеликоптера. " Много украински фамилии изгубиха свои близки през днешния ден, а доста други ги губят всеки ден поради войната ", сподели той.

На въпрос дали се тормози за сигурността си след случая с хеликоптера, Зеленски твърдо съобщи, че не се тормози. Той сподели, че злополуката с хеликоптера не е просто случай, а се дължи на войната, " тъкмо както цивилни жители умират при съветския обстрел ".

Зеленски помоли делегатите в Давос да почетат паметта на всички, починали в спора, с едноминутно безмълвие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР