Света Марина, пловдивчани не напълниха храмоветеПървата Hi-Tech Цветница бе отслужена

...
Света Марина, пловдивчани не напълниха храмоветеПървата Hi-Tech Цветница бе отслужена
Коментари Харесай

Отслужиха първата Hi-Tech Цветница в Пловдив

" Света Марина ", пловдивчани не изпълниха храмовете

Първата Hi-Tech Цветница бе отслужена в Пловдив. Заради епидемията от ковид митрополит Николай направи серия механически прелюдия, написа „ Марица “. В двора на митрополитския храм „ Света Марина “ бе конфигурирана огромна видеостена, с цел да могат миряните, които в други години препълват пространството, да гледат службата изцяло безвредно.
 

Пред внушителния екран свещениците от митрополията бяха наредили столове през 2 метра един от различен. Те бяха планувани за хората, които желаят да наблюдават службата за светлия празник, само че и да съблюдават безвредна отдалеченост един от различен.

В самия храм " Света Марина " имаше хора, които се опитваха да пазят безвредна отдалеченост, до момента в който дядо Николай отслужваше тържествената литургия.

Друг детайл от системата за обезопасяване на църквата бе организацията на влизане и излизане. За да не може двата потока да се сблъскват на тесния вход на ул. " Д-р Георги Вълкович ", свещениците бяха основали маршрут, по който се излиза през северната улица " Станислав Доспевски ".

Пред входа на митрополитската черква раздаваха пакети със алкохол и марли за стерилизация.

Само десетина миряни бяха на службата в катедралния храм " Света Богородица ". Това не понижи тържествеността. В кошница в единия й край вярващите можеха да си вземат маски.

Пловдивчани се вслушаха в молбите на щаба на доктор Венцислав Мутафчийски да заобикалят ходенето на работа тази година. В църкви като " Свети Георги " и " Св. Св. Петър и Павел " имаше единствено по 8-10 вярващи.

Явно множеството хора избраха да изгледат онлайн службата, която с изключение на по църковната телевизия се предаваше и на уеб страницата на общината и на персоналния профил на кмета Здравко Димитров във Facebook.

Пред нито един храм нямаше маси с обичайните върбови клончета, както разпореди Светият синод в отговор на молбата на управляващите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР