Свалянето на мазнините от областта на коремчето може да бъде

...
Свалянето на мазнините от областта на коремчето може да бъде
Коментари Харесай

10 навика, които ви пречат да стопите мазнините в областта на коремчето

Свалянето на мазнините от региона на коремчето може да бъде сложна задача, която постоянно ни кара да се ядосваме и да се усещаме обезкуражени.

На пазара има безпределно количество от разнородни храни, които постоянно ни карат да преяждаме, а информацията, която доближава до нас постоянно е спорна. Това е и повода да поговорим с няколко диетолози и да отделим 10-те навика, които най-често ни пречат по пътя към свалянето на непотребните килограми.

1. Ядете прекомерно малко

Години наред битува вярването, че това да ядеш допустимо минимум количество храна е най-сигурният път към отслабването. Истината обаче е, че то крие със себе си голям брой опасности. Освен разнообразни дефицити на витамини и минерали, недохранването би могло да докара до мощни пикове в възприятието на апетит и неконтролирано преяждане. Друга заплаха е забавянето на метаболизма - защото, в случай че не приемате задоволително храна, организмът ви ще реши, че е застрашен от апетит и ще стартира да включва разнообразни механизми за самозапазване, един от които е точно забавянето на метаболизма.

Тялото ни се нуждае от избран брой калории и нутриенти, с цел да действа оптималоно. А тяхната липса води до струпване на мазнини в организма, а не до тяхното събаряне.



2. Не ядете задоволително пълноценни храни

Ако не ядете задоволително непреработени храни, в техния най-чист тип, непосредствен до природата, евентуално поглъщате прекалено много модифицирани такива. Те нормално носят със себе си празни калории и прекалено много захар под друга форма и сатурирани мазнини. Те несъмнено за врагове на опитите ни за намаляване.

В днешния свят е съвсем невероятно да избегнем модифицираните храни, само че все пак е положително предписание да се пробвате да включвате в ежедневното си меню повече непреработени артикули като плодове, зеленчуци, пълнозърнести култури, ядки, семена, чист протеин и здравословни мазнини.

3. Не хапвате задоволително зеленолистни

Зеленолистните са супергероите на отслабването. Защо ли? Защото съдържат ужасно доста потребни субстанции и доста малко калории.

Освен това те съдържат и фибри, които ни засищат и ни карат да ядем по-малко на всяко хранене. Те са богати на витамините А и С и са идеални за поддържане както на оптимално тегло, по този начин и на отлично здраве.



4. Не внимавате с дресингите

За страдание обаче можете да превърнете всяка здравословна салата в същинска калорийна бомба. Голяма част от дресингите, изключително готовите, съдържат голямо количество мазнини и калории, които могат да вдигнат за секунди дневните калории, които приемате. Вместо тях използвайте лимон, който можете да включите с изключение на в салати и при ястия от риба, пиле и даже ориз.

5. Забравяте за фибрите

Фибрите ни засищат и биха могли да ни оказват помощ да спрем затворения кръг на преяждането. Може би ще ви изненадаме, само че горските плодове са превъзходен източник на фибри, изключително боровинките и малините. Така че не забравяйте, когато е допустимо, да включвате в закуската си шепа горски плодове, те отиват на всичко, съдържат извънредно доста потребни субстанции и засищат отлично.

6. Пиете прекалено много калории

Чували се термина “течни калории”, нали? Тук обаче не се включва само вечерната бира. Различен вид питиета съдържат неподозирано количество калории, които могат да се отразят пагубно на опитите ви да свалите мазнините в региона на коремчето.

Скритите течни калории се прокрадват в разнообразни газирани питиета, студени чайове и даже във фрешовете и някои смутита. Четете етикетите на всички питиета, които купувате и избягвайте фрешовете, тъй като те не съдържат фибри и захарта в тях се трансформира извънредно бързо в глюкоза.

По-добре заложете на чиста питейна вода с няколко капки лимон.



7. Пиете кафето си със захар

Ако обичате да пиете кафето си със захар или пък предпочитате друг вид подсладени кафе питиета, евентуално поглъщате много повече захар от целесъобразното количество на дневна база.

Изследванията демонстрират, че прекалено много захар в организма води до инфектиране и качване на непотребни килограми. За това се пробвайте да я замените с канела. Така ще избегнете спомагателните калории, а канелата ще спомогне за балансирането на тежестта ви както и за стабилизирането на кръвната захар.

Изследване от 2019-а година, издание в International Journal of Food Science, демонстрира че извънредно малко количество канела дневно, чаена лъжичка, може да понижи холестерола, триглицеридите и кръвната захар.

Можете да употребявате канелата за поръсване на утринното си кафе, смутита, кисело мляко, овесени ядки, мъфини и даже пуканки.

8. Ходите постоянно на празненства

Не се тормозете, не ви призоваваме да изоставите приятелите си, а единствено да бъдете по-осъзнати по отношение на храните и напитките, които поглъщате. Храните, които се сервират по време на празненства, несъмнено не са измежду най-здравословните, а алкохолът нормално се употребява без мярка, в случай че към това добавите и някой десерт - ситуацията става съвсем неконтролируемо.

Нашият съвет е, когато знаете, че ви следва празненство, да хапнете нещо здравословно и засищащо преди него и да си оставите малко калории от дневната дажба за десерт или алкохол.



9. Кантарът е най-хубавият ви другар

Истината е, че кантарът не постоянно отбелязва вярно вашия напредък по пътя към свалянето на килограми. Теглото ни варира извънредно доста от разнообразни фактори и много постоянно показанията на кантара могат да ни демотивират. За това по-добре се насочете към други метрики като равнища на сила, храносмилане, качество на съня и непоклатимост на настренията.

Можете също по този начин от време на време да си вършиме фотоси с едни и същи облекла, с цел да видите дали в действителност има разлика в метода, по който изглеждате.

10. Не си си записвате

Всичко, което прочетохте до момента, са единствено положителни пожелания, в случай че не си го запишете. Най-добрият метод е да си водите хранителен дневник. В него можете да запишете както какво сте яли през днешния ден, по този начин и порциите, какъв брой гладни сте били, имало ли е внезапни промени в настроението ви денем. Така ще можете по-лесно да определите нещата, които работят най-добре за вас и тези, които е належащо да измененията.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР