Св. Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст, и Тертий от Седемдесетте апостоли

...
Св. Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст, и Тертий от Седемдесетте апостоли
Коментари Харесай

МНОГО СИЛНА ВЯРА: Тези шестима апостоли неуморно проповядвали християнството

Св. Олимп, Родион, Сосипатър, Ераст, и Тертий от Седемдесетте апостоли - тези светии принадлежат към лика на Седемдесетте Христови апостоли.

От тях Олимп , за който свети деятел Павел загатва в Посланието си до римляните, отишъл със свети деятел Петър в Рим и там - по заповед на римския император Нерон бил посечен с меч в същия ден, в който бил разпнат свети деятел Петър.

Също и деятел Родион , който бил сродник на светия първовърховен деятел Павел и проповядвал словото Божие в Патра, където бил и свещеник, съпровождал свети деятел Петър в Рим и в деня на неговото разпятие бил обезглавен.
свързани новини22300на 29.06.2021
Свети деятел Сосипатър бил родом от Ахаия и също бил сродник на деятел Павел, за което загатва самичък деятел Павел в Посланието си до римляните. Заедно със свети деятел Иасон той бил възпитаник на свети деятел Павел и пътешествал, проповядвайки Евангелието. След това бил свещеник на Иконийската черква и умрял в мир в дълбока напреднала възраст.

Свети деятел Терций (Тертий) , с чиято ръка било написано посланието на ап. Павел до Римляните, бил свещеник на гр. Икония след деятел Сосипатър.

Подобно на Сосипатър , умрял спокойно в Господа и свети деятел Ераст , за който също загатва свети деятел Павел в Посланието до римляните. Свети деятел бил дякон и страж на имуществото на Иерусалимската черква, а по-късно - свещеник в Панеада.

Свети деятел Кварт , също упоменат от свети деятел Павел, потърпевш доста за своето благочестие, обърнал доста гърци в Христовата религия и спокойно умрял като свещеник на град Берит.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР