Сутринта на отделни места в планините и в крайните югоизточни

...
Сутринта на отделни места в планините и в крайните югоизточни
Коментари Харесай

Слънцето се завръща, студът се скрива, но само през деня

Сутринта на обособени места в планините и в крайните югоизточни региони към момента ще превалява сняг. Ще остане прохладно, в по-голямата част от страната с сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до най-вече слънчево. Вятърът ще е от север-северозапад, сдържан, по долината на Струма и в планинските региони - краткотрайно мощен. Минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните - от 3° до 8°, в София - към 4°.

По Черноморието преди обяд ще е най-вече облачно и на обособени места към момента ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа сдържан северен вятър, който вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 4° до 6°. Температурата на морската вода е от 5° до 7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините до обяд ще е най-вече облачно, тук-там с валежи от сняг. След обяд облачността ще намалее, само че по върховете ще се задържи забележителна. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 8°.

В петък сутринта ще е студено с минимални температури от минус 8° до минус 10° във високите котловинни полета и Лудогорието до минус 2° - минус 3° по поречието на Дунав. Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът краткотрайно ще стихне, по-късно денем ще е слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 4° и 9°.

През почивните дни ще духа сдържан западен вятър. В събота денят ще стартира с най-вече слънчево време. Температурите ще се покачат, повече дневните. След обяд облачността ще се усили, а по здрач и през нощта против неделя на обособени места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. В неделя облачността бързо ще намалее, в доста региони след обяд до слънчево време. Минималните температури ще се покачат, а дневните ще се намалят с два-три градуса. В понеделник ще е прохладно с оптимални температури близки до 10°. Ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР