Сутринта на 24 февруари, когато започна пълномащабното руско нахлуване, украинските

...
Сутринта на 24 февруари, когато започна пълномащабното руско нахлуване, украинските
Коментари Харесай

Командващият ВСУ: Победата на Украйна ще е подготовка за следваща война

Сутринта на 24 февруари, когато стартира пълномащабното съветско навлизане, украинските военни са имали две стратегически цели в отбраната на страната си. Това съобщи в изявление за американското издание TIME главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни, чиято фотография този седмичник разгласява на корицата.

" Ще се бием до последната капка кръв “, акцентира Залужни в изявлението, озаглавено " Вътре в украинската контраофанзива, която обърна хода на войната “.

Според него успеха на Украйна няма да е дефинитивна, а ще бъде подготовка за идната война.

" Зная това, което знам от първа ръка за руснаците, нашата победа няма да е дефинитивна... Нашата победа ще бъде опция да си поемем мирис и да се подготвим за идната война “, съобщи генералът.

Той описа по какъв начин Украйна скрито се е подготвяла за съветската офанзива, когато военната техника е била преместена и замаскирана, войските и оръжията са били изтеглени от точките им на дислокация и са разпръснати из цялата страна.

" Страхувах се, че ще загубим детайла на изненада... Имахме потребност врагът да мисли, че всички сме ситуирани в нашите нормални бази, пушим трева, гледаме телевизия и публикуваме известия във Facebook “, цитира изданието командващия въоръжените сили на Украйна.

Отбелязва се, че когато нахлуването е почнало сутринта на 24 февруари, е имало две стратегически цели за защитата на Украйна.

" Не можехме да допуснем рухването на Киев... И във всички други области трябваше да пролеем кръвта им, даже в случай че на някои места това изискваше загуба на територия “, сподели той.

С други думи, задачата е била да се разреши на руснаците да напреднат и по-късно да се унищожат колоните им в авангарда и линиите за доставяне в тила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР