Изневярата във връзката е сложен и често дълбоко личен проблем,

...
Изневярата във връзката е сложен и често дълбоко личен проблем,
Коментари Харесай

5-те причини, поради които някои мъже не спират да изневеряват

Изневярата във връзката е комплициран и постоянно надълбоко персонален проблем, който се въздейства от разнообразни психически, прочувствени и обществени фактори.
Въпреки че и мъжете, и дамите могат да изневеряват, има избрани аргументи, заради които за някои мъже е мъчно да останат правилни. Ето пет евентуални пояснения за това за какво някои мъже кръшкат по-лесно от други:

Търсене на одобряване и повишение на егото: Една от главните аргументи, заради които някои мъже изневеряват, е желанието за одобряване и повишение на егото. За някои хора вниманието и възхищението от новия сантиментален сътрудник могат да обезпечат краткотрайно чувство за полезност и желателност.

Липса на прочувствена фамилиарност: Друга постоянно срещана причина за невярност измежду мъжете е чувството за липса на прочувствена непосредственост в актуалната им връзка. Мъжете, както и дамите, жадуват за прочувствена връзка и поддръжка от страна на партньорките си. Когато се усещат откъснати или прочувствено подценени, те могат да потърсят някой различен, който съгласно тях може да задоволи прочувствените им потребности. Това не оправдава държанието, само че акцентира смисъла на прочувствената връзка и връзка.

Импулсивност и държание, обвързвано с търсене на тръпка: Някои мъже са по-склонни към импулсивност и търсене на тръпка, което може да способства за невярност. Тези хора могат елементарно да се повлияят от вълнението от нова сантиментална среща, от риска да бъдат хванати или от прилива на адреналин, обвързван със неразрешени действия. Новостта и непредсказуемостта на изневярата могат да бъдат съблазнителни за тези, които се любуват на вълнението и новостите.

Неспособност да се оповестяват потребностите и опасенията: Комуникацията е от основно значение за всяка връзка, само че някои мъже мъчно оповестяват дейно за своите потребности, терзания и незадоволеност в актуалната си връзка. Вместо да вземат решение проблемите непосредствено с колегата си, те могат да прибягнат до невярност като метод да се оправят с възприятието на незадоволеност, отчаяние или неудовлетворени упования. Това отбягване на връзката може да сътвори цикъл от спорове и изменничества.

Нереалистични упования и убеждения за взаимоотношенията: Обществото постоянно поддържа нереалистични упования и вярвания за връзките, като да вземем за пример концепцията, че един човек би трябвало да задоволява всички наши потребности и стремежи. Някои мъже могат да изневерят, тъй като имат вяра, че актуалният им сътрудник не е в положение да отговори на тези нереалистични упования, което ги кара да търсят задоволство другаде. Отстраняването на тези неправилни схващания и насърчаването на реалистични упования може да бъде от решаващо значение за попречване на изневярата.

От значително значение е да се признае, че тези аргументи не са опрощение за изневярата, а по-скоро просветление за комплицираните претекстове, които стоят зад сходно държание. Изневярата може да аргументи забележителна прочувствена болежка и да накърни доверието в една връзка, заради което е от значително значение хората да се оправят с главните проблеми и да работят за построяването на по-здрави и пълноценни взаимоотношения. Консултациите, откритата връзка и задължението за личностно израстване и самоосъзнаване могат да допринесат за подсилване на по-верни и удовлетворяващи взаимоотношения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР