Сутрешната чаша чай за любителите на ароматната напитка е толкова

...
Сутрешната чаша чай за любителите на ароматната напитка е толкова
Коментари Харесай

Захарта в сутрешната ни чаша чай е излишна

Сутрешната чаша чай за феновете на ароматната напитка е толкоз прелестен обред, колкото и чашата кафе. Димящият чай, прелестно подсладен, ни сгрява в студените зимни дни и връща тонуса ни. През лятото чашата леден чай е толкоз разхлаждаща, колкото и минералната вода.

Чаят, както и другата известна напитка - кафето, постоянно върви с няколко лъжички захар. Те придават приятния сладостен усет на напитката. Поне това е всеобщото мнение и всеки бърза да добави своите желани лъжици наслада към чая си. Оказва се, че подслаждането на чая въобще не го прави по-приятен за консумация. Това е изказване на английски експерти.

Експериментите и изследванията на английски специалисти по отношение на подсладения чай

Европейската страна, в която пиенето на чай е традиция, е Англия. И защото британците държат доста на традициите си, чаят няма да отпадне като наложителен следобеден обред. Затова и учените на Острова се заели с изследване на подсладения чай, в което взели участие мъже, които ежедневно пият подсладен чай.

Участниците били разграничени на групи, като в една от групите траяли да пият чая, както постоянно са го правили. В друга група почнали последователно да понижат захарта в чая си, а в третата - незабавно изключили подслаждането на обичайна си дневна дажба чай.

 захар в чая

Експериментът потвърдил, че ограничението или цялостното прекъсване на подслаждането на чая не трансформирало удоволствието от обичаната напитка. Тази констатация демонстрира, че хората доста елементарно могат да създадат нещо потребно за здравето си, отказвайки се от подслаждането на неизменимата чаша чай всеки ден.

Защо би трябвало да се спре практиката на подслаждане на чая?

Препоръките на здравните управляващи са да се ограничи потреблението на захар до 7 чаени лъжички добавено подслаждане дневно. Всъщност този предел се надскача най-малко двойно от всички хора. А напитките, които съдържат добавена захар за подслаждане, усилват риска от преждевременна гибел. Те провокират болести на сърцето, както и онкологични заболявания.

Затова съветът е да се опитва чаят без захар, или най-малко да се ограничи подслаждането му.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР