Суровата растителна храна съдържа особено ценни за организма биологично активни

...
Суровата растителна храна съдържа особено ценни за организма биологично активни
Коментари Харесай

Няколко ползи от суровоядството

Суровата растителна храна съдържа изключително скъпи за организма биологично дейни субстанции. Ето за какво тя от ден на ден се утвърждава и постанова като непрекъсната част от ежедневното меню.

Доказано е, че посредством ензимите, витамините и минералите соли на суровата храна подтиква обмяната на веществата, усъвършенства функционалностите на вътрешните органи, отстранява насъбраните отрови, покачва освен физическата и умствена продуктивност, усилва концентрацията и не на последно място ускорява имунната система и устойчивостта против болести.

Суровите плодове и зеленчуци са най-сполучливото противопоставяне на някои неподходящи последици от мазната месна храна, която затруднява перисталтиката отделя доста отровни субстанции и затруднява работата на черния дроб, бъбреците и кръвоносните съдове.

В този смисъл всички експерти по храненето са безапелационни, че разнообразяването на всекидневната храна с пресни плодове и зеленчуци е повече от належащо.

Сутрин преди закуска или по време на ястие суровите ябълки са най-хубавият регулатор на храносмилането. А положителното и постоянно храносмилане е причина за положително здраве. Подходящи за проблеми с храносмилателната система са още прясно изстискани сокове от портокали, сливи, грозде и домати.

 Няколко изгоди от суровоядството

В главното меню на обяд също е наложително да се включват зеленчукови салати и сурови плодове. Те възбуждат апетита, ускоряват отделянето на храносмилателните сокове и доставят на организма нужните скъпи субстанции и сила.

Важно е да се знае, че суровите плодове и зеленчуци би трябвало да се одобряват преди главните ястия, защото те се задържат за по-малко в стомаха, за разлика от модифицираната храна. Ако ги приемате след ястие се затруднява свободният им път, в резултат на което стартира ферментация и отичане на червата. Резултатът – гадене и тежест.

Приятен десерт са соковете, обогатени със сметана, бадемово мляко и мед.

Изпит половин час преди ястие, сокът от грейпфрут усъвършенства апетита. Същото деяние имат соковете от кисели или стипчиви плодове и зеленчуци (вишни, малини, боровинки, домати и др.).

Пресните плодове, включени във вечерното меню, способстват и за пълностоен сън, тъй като контролират всички витални функционалности, работят успокояващо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР