Суров пакет от икономически санкции спрямо Русия обяви американския държавен

...
Суров пакет от икономически санкции спрямо Русия обяви американския държавен
Коментари Харесай

Байдън обяви санкциите за Русия. САЩ замразяват активите на VTB

Суров пакет от стопански наказания по отношение на Русия разгласи американския държавен глава Джо Байдън. Те са ориентирани към огромни банки – глобена ще е втората най-голяма банка в Русия – VTB. Тя влезе и в санкционния лист на Англия, разгласен от премиера Борис Джонсън по-рано през днешния ден. Съединени американски щати ще замрази всички активи на съветските банки в Съединени американски щати. Заедно те държат в активи един трилион $.
„Брутална офанзива без потребност, без опрощение. Това е военна офанзива. Путин възнамерява това от месеци. Десетки хиляди военни, ресурси от кръв, полеви лечебни заведения бяха ситуирани. Това бе задоволително показателно за желанията му. Месеци наред предупреждавахме, че това ще се случи. Видяхме спектакъл в Москва какъв брой безпочвени са тези предизвестия и неистини, че Украйна употребява химически оръжия, организира геноцид. За това не са показани доказателства.Путин разгласи своята война и за секунди започнаха обстрели. Бяхме транспарантни със света, споделихме доказателства за желанията на Кремъл, с цел да няма комплициране или прикриване на желанията на Путин. Той е агресор, той избра тази война и ще носи последици за това“, безапелационен бе президента Байдън.

Обект на глобите ще бъдат и представители на елита в Русия. По думите на Байдън това са хора, които персонално са натрупали дивиденти от режима на Кремъл и би трябвало да споделят следствията.

„Санкциите ще нанесат съществени последици за Русия както неотложно, по този начин и във времето. Искам да към явен – Вашингтон не прави това самичък. От месеци се сплотяваме с сътрудници и по този начин дружно събрахме над 50% от международната стопанска система, с цел да има взаимен отговор. Ще понижим опциите на Русия да реализира бизнес с американски долари, японски йени, евро. Ще й попречим да взе участие в софтуерната конкуренция на 21 век“, безапелационен бе американският президент.

Все още обаче няма решителност по повод изключването на Русия от системата SWIFT. Колебанията на Съединени американски щати идват заради опасения, че този ход може да има и големи последствия за Европа и други западни стопански системи.

„Това постоянно е алтернатива, само че сега не е позицията, която останалата част от Европа желае да заеме“, отговори Байдън на журналистически въпрос.

Президентът Байдън повтори, че американските сили „не са и няма да бъдат ангажирани“ в спора с Русия в Украйна.

„Нашите сили не отиват в Европа, с цел да се бият в Украйна, а да пазят нашите съдружници от НАТО и да успокоят тези съдружници на изток. Съединените щати ще пазят всеки сантиметър от територия на НАТО с цялостната мощ на американската мощност “, увери Байдън.

Байдън прибавя, че има вяра, че НАТО е по-обединено от всеки път и че „няма съмнение“ Съединени американски щати и другите страни от НАТО ще изпълнят своите договорни задължения.

Хиляди сухопътни и други сили на Съединени американски щати са ситуирани в страни от НАТО в Източна Европа, които се усещат застрашени от Русия, в това число Латвия, Естония и Литва в Балтийско море, както и Полша и Румъния.

Байдън разгласи още, че Съединени американски щати работи в тясно съдействие с огромни страни, производители и консуматори на нефт, с цел да се подсигурят световните енергийни доставки. Работи се интензивно, с цел да се обезпечат групови изпускания от техните стратегически петролни запаси, а Вашингтон ще пусне спомагателни барели нефт от американския стратегически петролен запас, в случай че изискванията са оправдани.

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР