Супертайфун се приближава към Филипините и е напът да връхлети

...
Супертайфун се приближава към Филипините и е напът да връхлети
Коментари Харесай

Супертайфун приближава Филипините

Супертайфун се доближава към Филипините и е напът да връхлети гъсто популации основен остров Лусон. Това наложи евакуацията на крайбрежните градове, оповестиха локалните управляващи, представени от Агенция Франс Прес.

Нору е с оптималната непрекъсната скорост напразно от 195 километра в час след невиждано " избухливо усилване ", заяви държавната метеорологична работа.

Очаква се бурята, която е най-силната връхлитала Филипините тази година, да продължи да се усилва, до момента в който доближи сушата на към 80 км североизточно от разрастващата се столица Манила в следобедните часове или вечерта локално време.

" Молим жителите, живеещи в рисковите зони, да се придържат към апелите за евакуация ", съобщи началникът на Националната полиция военачалник Родолфо Азурин.

Филипините постоянно са удряни от стихии, като учените предизвестяват, че те стават все по-мощни със стоплянето на света поради измененията на климата.

Синоптикът Роб Гиле съобщи, че свет усилване на Нору е " невиждано ". Агенцията заяви, че за 24 часа скоростта му се е нараснала с 90 км/ч.

Нору се появява девет месеца откакто различен супертайфун опустоши обширни региони на страната, причинявайки гибелта на над 400 души.
По обявата работи: Георги Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР