Супер салата за супер силиНеобходими Продукти● картофи - 350 г●

...
Супер салата за супер силиНеобходими Продукти● картофи - 350 г●
Коментари Харесай

Cалата със зелен фасул, картофи и таханoв дресинг

Супер салата за супер сили

Необходими Продукти

● картофи - 350 г
● зелен боб - 650 г, краищата се отрязват
● магданоз - 1 връзка нарязан на ситно

За таханoв coc


● сусамова паста - 2 с.л.
● лимонен сок - 1 - 2 с.л. прясно изцеден
● хладка вода - 60 мл
● кимион - 1 ч.л. надробен
● морска сол - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Супер лесна рецепта за зелен боб и картофи с дресинг от лимон, тахан кимион и магданоз. Здравословно гарнитура с аромати от арабската кухня.

Зеленият фасул и картофите са класическа композиция, което ми припомня, че най-простите предписания постоянно са най-хубавите. Магията на това ядене е дресингът от тахан. Комбинация от лимон, тахан и кимион, с цел да бъдем точни. Плюс свеж магданоз.

Въпреки че може би смятате, че магданозът не е толкоз значим. Тук зелената билка е от значително значение! Толкова харесахме зелен боб и картофи с таханов дресинг, че не ни трябваше нищо друго за вечеря. Можете да употребявате тахан по доста способи.

Тахан е сусамова паста, която можете да закупите в бурканче. Особено в случай че харесвате хумус, сигурно имате бурканче тахини вкъщи. Винаги имам такава в хладилника, защото има толкоз доста разнообразни способи за потребление. Сусамовият тахан има страховит усет, а смесен с кисели аромати като лимон, кисело мляко, можете да си извършите страхотни салатни дресинги. Особено в случай че сте обожател на ароматите от арабската кухня, безусловно си пригответе.

Любим мой дресинг е тахан с чесън, лимон, препечено сусамово масло и тамари (или соев сос). Много е апетитен! Препоръчвам картофи, които не се разваряват елементарно, с цел да запазят формата си в салата. Например червени картофи или различен вид, който ви харесва. Особено сортове на които, можете да ядете тънката кожа без досадното белене.

Винаги обичам да закупувам картофи от районни фермери на пазара. Мисля, че картофите не стават толкоз меки, в случай че ги сварите с обелката. Но с избора на картофи и метода, по който ги приготвяте, можете сами да решите по какъв начин ги предпочитате. Просто бланширах зеления боб и след това охладих в ледена баня, тъй че да резервира красивия си зелен цвят.

Този път вдъхновението за зелен боб и картофи с таханов дресинг пристигна от арабската кухня. И както постоянно, създадох своя лична версия. Мога да ви уверя, че даже фотосите да не го демонстрират толкоз добре, този зелен боб и картофи с таханов дресинг е със ефектен усет. Трябва да го пробвате безусловно!

В тенджера със студена подсолена вода сложете картофите. След това поставете на печката на междинен огън да къкри, до момента в който картофите омекнат (приблизително 15-20 минути (в взаимозависимост от размера на картофите).

След това излейте водата и оставете картофите да се охладят леко, с цел да можете да ги обелите с белачка за зеленчуци. Но въпреки всичко би трябвало да са топли. След това ги нарежете на половина или четвъртинки (в взаимозависимост от размера) и поставете в купа за сервиране.

Междувременно сварете зеления боб в подсолена вряща вода, до момента в който стане мек, само че леко хрупкав (около 2-3 минути). След това излейте водата и изплакнете под студена вода (или поставете в ледена вода). След това изсипете останалата вода (60 мл в дребна купа смесете добре тахана, лимонен сок, вода, кимион и сол.

Сложете зеления боб в купа с картофите. След това изсипете магданоза и дресинга върху него и разбъркайте добре.

Сервирайте салатата със зелен боб топла или на стайна температура.

Наслади се!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР