Суеверията за пари – в тях вярват много хора по

...
Суеверията за пари – в тях вярват много хора по
Коментари Харесай

Суеверия за пари от цял свят

Суеверията за пари – в тях имат вяра доста хора по света и са сигурни, че избрани дейности им оказват помощ да имат повече пари или да не изгубят тези, които имат.

Едно от публикуваните суеверия е обвързвано с приемането на по-голяма сума пари вкупом. Когато вземете заплата или получите огромна сума пари по някакъв мотив, не ги харчете незабавно, а ги оставете да престоят едно денонощие в дома ви. Така ще привлечете повече пари в къщата.

Първите пари, които получите през новата година, скрийте в портфейла си, с цел да привлекат още пари. Този бит е пристигнал от Лондон, където се е появил през седемнадесети век. Тогава дамите, които продавали на пазара птици и яйца, изпълнявали този обред.

За амулет, който притегля благосъстоянието, руснаците считат монета, кратна на пет. Тя се завива в парче хартия, с цел да не се обърка с друга, и в никакъв случай не се вади от портфейла. Така притегля парите към него.

 Поверия за пари

Когато давате пари назаем, постоянно избирайте по-едри банкноти, а когато връщате пари, които сте взели назаем, връщайте по-дребни банкноти от тези, които са ви дали. Така няма да ви се наложи да взимате заем.

Американците считат за амулет първия извоюван $, а германците – прегъната на две или продупчена монета, която би трябвало да се носи в джоба.

Японците в никакъв случай не взимат монета, която са намерили на улица и най-много в региона на кръстовище. Такива пари, съгласно страната на изгряващото слънце, не носят шанс, а тъкмо противоположното.

Китайците употребяват за талисман, който притегля парите, три монети, които са съединени през дупчиците в тях с алена копринена лента.

Смята се, че когато напролет чуете за първи път кукувица, би трябвало да разбъркате няколко монети в джоба си по този начин, че да задрънчат. Това притегля доста пари.

В Канада за благополучен талисман, който притегля парите, се считат по този начин наречените долари на дявола – долари с изображение на младата английска кралица Ебизабет Втора. При по-внимателно вглеждане в прическата й се вижда размит контур на демон, който носи благополучие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР