Суеверията продължават да са актуални, тъй като хората предпочитат да

...
Суеверията продължават да са актуални, тъй като хората предпочитат да
Коментари Харесай

Суеверия: Заешко краче за късмет

Суеверията не престават да са настоящи, защото хората избират да си изясняват необяснимите неща с намесата на свръхестественото.

Едно от публикуваните суеверия е да не се минава под стълба, облегната на стена. Това поверие се корени във вярата в Светата Троица. Стълбата, опряна на стена, образува триъгълник и нарушаването на този триъгълник, който символизирал Светата Троица, се считало за светотатство.

Черните котки носят неприятен шанс, в случай че пресекат пътя ви – това е едно от най-разпространените суеверия. В Англия се счита за тягост, в случай че пътят ви е кръстосан от бяла котка. За да се избегне казусът, би трябвало да се завъртите на 360 градуса. Така разкъсвате кръга на неприятния шанс, който котката е основала.

 Суеверия: Заешко краче за шанс

Заешко краче за шанс – това поверие е пристигнало от тотемите на античните келти. Те считали, че зайците копаят дупки в земята, с цел да влязат по отношение на подземния възвишен свят. Келтите вярвали, че дамите им ще раждат елементарно и постоянно, в случай че имат амулет от заешко краче.

Счупеното огледало е сигурен метод да си осигурите седем години неприятен шанс. Това поверие е зародило от вярването, че огледалата не са просто предмети, в които се вижда всичко, а взимат част от човешката душа, в случай че се огледаш в тях. Затова след смъртен случай огледалата в къщата се покриват.

Ако счупите огледало, можете да предотвратите седемте неприятни години, като занесете едно от частите на гробище или в случай че натрошите всички части, до момента в който станат на прахуляк.

Числото 666 се свързва със Сатаната и всява смут. Но то е станало известно най-много поради своите странни математически свойства. Числото 666 съставлява сбора от всички цифри на колелото на рулетката.

Почукването на дърво е вербален амулет, който се комбинира и с същинско почукване по дърво, с цел да защищити човек от неприятен шанс. Това поверие се корени в митовете за положителните духове, които живеят в дърветата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР