Суеверията обичайно се възприемат като нещо не особено положително и

...
Суеверията обичайно се възприемат като нещо не особено положително и
Коментари Харесай

Суеверията на популярните личности

Суеверията всекидневно се възприемат като нещо не изключително позитивно и свястно. Всеки трезво разумен човек счита, че това са заблуди и предубеждения, безусловно голословни и лишени от логичност.

И макар здравия разсъдък, доста хора ирационално имат вяра сляпо в редица недействителни закономерности. Особено пък в моменти, в които са изправени пред значими житейски събития.

Изключение не вършат и известните персони. Често те също правят или заобикалят избрани дейности, с цел да реализиран добър резултат или да преодолеят по-лесно обстановка, от която се опасяват. А още по-любопитното е, че те не крият суеверните си вярвания и даже обществено постоянно приказват за тях. От Showbizz Daily напомнят какво са споделяли звездите през годините за своите предубеждения.

Риана
 Снимка 590025
Източник: GettyImages

Непосредствено преди всеки огромен концерт Риана изрично заобикаля жълтия цвят. При това под каквато и да е форма или предмет. Певицата асоциира жълтото с неприятен шанс и не желае да го предизвика в толкоз значим за нея миг. Самата тя обаче няма проблем да носи жълти облекла, изключително в всекидневието си.

Тайгър Уудс
 Снимка 577516
Източник: GettyImages

Популярният голф състезател постоянно носи червени облекла в неделните дни, които са последния ден от шампионатите, в които взе участие. Той има вяра, че по този начин приканва положителния шанс - като се изключи че показва и известна настъпателност на игрището.

Джон Траволта
 Снимка 564019
Източник: GettyImages

Актьорът е прочут член на религиозното течение сциентология. Една от най-любопитните му особености обаче идва от Кабала, античното обучение за смисъла на живота. Именно на него се базира решението на Траволта в никакъв случай да не носи една и съща дреха два или повече пъти по време на фотоси. За някои от филмите, които е снимал, признава, че е сменял по осем тениски дневно.

Дженифър Лопес
 Снимка 609244
Източник: GettyImages

Когато певицата скапва годежа си с и Бен Афлек, освен това броени дни преди сватбата, Джей Ло прави няколко радикални хода. Тя продава пръстена си и изгаря скъпата дизайнерска сватбена рокля Vera Wang. За това е посъветвана от фамилията си, което има вяра, че е неприятен шанс да пази неизползваната дреха. Все отново, съвсем две десетилетия по-късно, Лопес в последна сметка се омъжи за Афлек (може би напъните да са си заслужавали).

Камерън Диас
 Снимка 608689
Източник: GettyImages

През 2000 година актрисата призна пред Cosmopolitan, че постоянно " чука на дърво ". Дори е имала дни, изключително преди значими събития, които го е правила безусловно по през целия ден. " При това без пресилване ", както споделя самата Диас. Суеверието е толкоз остаряло, че даже към този момент не ясно за какво мнозина не престават да го вършат. Според легендите, то е обвързвано с езически предшественици, които вярвали, че в дърветата живеят духове - които посредством почукването се приканват, с цел да оказват помощ да се избегне неприятният шанс.

Фернандо Алонсо
 Снимка 614310
Източник: GettyImages

Състезателят от Формула 1 е една от звездите с най-големи обсебвания и мании. В редица изявленията водачът е признавал, че заобикаля механиците, с които е приказвал в надпревари, приключили с неприятен край. Вярва и в силата на числата и наложително ревизира номерата на хотелските стаи, в които е отседнал със съотборниците си. Така преценя дали шансът е на негова страна.

Меган Фокс
 Снимка 568917
Източник: GettyImages

Актрисата е заявявала нееднократно, че има боязън от височини и хвърчене. Но поради служебните си задължения, постоянно й се постанова да се качва на аероплан. Затова тя е намерила известно решение - още от 20-те си години, постоянно слуша музиката на Бритни Спиърс в самолета. И твърди, че това ѝ носи утешение. Дори стимулира решението си пред Mirror: " Убедена съм, че ориста ми не е да умра, до момента в който чувам Бритни Спиърс ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР