Студентските съвети на среща при образователния министърОбвързват ги с минималната

...
Студентските съвети на среща при образователния министърОбвързват ги с минималната
Коментари Харесай

100 лв. повече за докторантите

Студентските препоръки на среща при просветителния министър
Обвързват ги с минималната работна заплата

Искат финансова помощ и за признатите в частни вузове

Докторантските стипендии да бъдат обвързани с минималната работна заплата и по този метод да се вдигнат с най-малко 100 лева Тази тематика са разискали от Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) на среща с просветния министър проф. Николай Денков в МОН.

В момента стипендиите са 550 лева, само че при диалозите се е схванало, че и двете страни считат, че размерът им би трябвало да бъде изменен и да стане най-малко 650 лева

“На срещата бяха разисквани значими за нас въпроси, които касаят и ремонтите на студентските общежития и присъединяване на организацията в процесите, които касаят вземането на значими решения за бъдещето на висшето образование”, изясни ръководителят на НПСС Даниел Парушев.

Министър Денков е уверил, че плануваните средства за ремонтни действия на студентските общежития ще бъдат отпуснати по този начин, както са заложени, макар забавянето на висшите учебни заведения в процедурите за публични поръчки.

От НПСС ще упорстват още за по-високи “тавани” на долната и горната граница на стойностите за разпределяне на стипендия, както и за повече средства за студентски стипендии. Сред настояванията на студентските препоръки е признатите в частните висши учебни заведения също да получават държавни стипендии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР