Увеличението на заплатите на академичния състав във висшите училища е

...
Увеличението на заплатите на академичния състав във висшите училища е
Коментари Харесай

Цоков: Заплатата за най-ниската академичната длъжност асистент ще стане 2100 лв.

Увеличението на заплатите на университетския състав във висшите учебни заведения е планувано в бюджета за 2024 година, тези 39 милиона лв.. С това нарастване заплатата на най-ниската академична служба " помощник " ще стане 2100 лв., а до момента беше 1800 лв.. Съответно съразмерно на това ще се усилят и възнагражденията на останалия научен състав, сподели служебният министър на образованието проф. Галин Цоков на брифинг в Министерския съвет след среща със Съвета на ректорите.

Това, което бе взето като решение, е обвързвано и с увеличение на заплащането на административния личен състав във висшите учебни заведения със приблизително 12 %, което е нещо ново, изясни министър Цоков.

" Това беше решено в този момент на срещата, с помощта на премиера и вицепремиера, както и с сътрудниците от Съвета на ректорите, и с неговия ръководител. Благодаря за градивния разговор и за това, което успяхме да решим взаимно ", съобщи просветителният министър.

В петък ще има ексклузивен Съвет на ректорите.

" С 12% ще бъдат увеличени заплатите на административния личен състав във висшите учебни заведения в страната ", заяви служебният министър-председател Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР