Студентите на Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ дадоха обща оценка

...
Студентите на Варненския свободен университет Черноризец Храбър“ дадоха обща оценка
Коментари Харесай

Студентите на ВСУ Черноризец Храбър поставиха Отличен на своя университет

 Студентите на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ дадоха обща оценка Отличен 5,63 за качеството на образователния развой, който се организира във висшето учебно заведение, оповестиха от пресслужбата на институцията. Резултатите станаха ясни след постоянната анкета за удовлетвореността на студентите в края на академичната година. Анализът бе разискван на съвещание на Академичния съвет на ВСУ " Черноризец Храбър “. Той се базира на 3864 студентски анкети по разнообразни дисциплини, преподавани в университета.

С една от най-високите оценки – 5,75 – са дисциплините в Катедра " Икономика “. Студентите са дали 5,72 за качеството на образование в катедра " Администрация и ръководство “. В първата тройка е и катедра " Строителство на здания и уреди “ с 5,68, следвана на една стотна от дисциплините в катедрите " Психология “ и " Правни науки “. Преподаването в специалностите в Катедра " Архитектура и урбанистика “ е оценено с отличен 5,56. Безспорен любимец за студентите са специалностите в Департамента по чуждоезиково образование и следдипломна подготовка, които получават и най-високата оценка – 5,83.

Възможността за сполучлива професионална реализация е привлякла 53 на 100 от първокурсниците. Актуалността на изучаваните дисциплини е водеща при избора на компетентност при 45 %. Близо 40 на 100 са привлечени от отдалечената или задочна форма на образование. За над 1/3 от студентите водеща е била репутацията на специалността, а всеки четвърти интервюиран е впечатлен от положителната материална база на университета.

95 на 100 от всички интервюирани студенти и докторанти са декларирали, че ще предлагат специалността, в която се образоват, на своите познати и другари. Желание да продължат образованието си във Варненския свободен университет имат 79,6 % от студентите.

В разгара си е кандидатстудентската акция на ВСУ " Черноризец Храбър “. Кандидатстването е както в кампуса на университета, по този начин и онлайн 24/7 на www.vfu.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР