Строителството на газопровода Северен поток 2 е било напълно завършено

...
Строителството на газопровода Северен поток 2 е било напълно завършено
Коментари Харесай

Строителството на Северен поток 2 е напълно завършено

Строителството на газопровода " Северен поток 2 " е било изцяло приключено тази заран, заяви газовият тръст " Газпром ", представен от международните организации.

На утринното оперативно съвещание на концерна ръководителят му Алексей Милер е съобщил, че строителството е било приключено в 08:45 часа московско време. През 2020 година половината количество от това гориво, изразходвано в Германия, е било съветско произвеждане. Зависимостта на страната от съветския газ нараства, а може би ще продължи да нараства и отсега нататък. Съединени американски щати постановиха наказания против компании, участващи в строителството, тъй като се притесняват, че Европа ще стане подвластна от Кремъл.

Критика против газопровода се надигна още при започване на построяването му. Първата тръба " Северен поток 1 " влезе в употреба през 2011 година, само че построяването на втората бе прекратено през 2020, когато Съединени американски щати постановиха наказания против фирмите-изпълнителки. Намесата на Вашингтон спря строителните работи единствено на няколко километра от немския бряг. Украйна ще изгуби освен съществени доходи, само че и най-много своята политическа и военна сигурност, показват специалисти.

Вашингтон твърди, че с този план Русия ще изнудва европейски страни. Джо Байдън се отнася сериозно към плана за втори газопровод по дъното на Балтийско море. Още като вицепрезидент при Барак Обама той дефинира този газопровод като " фундаментално неприятна договорка за Европа ". Русия, от своя страна, твърди, че планът е стопански и няма политическо измерение. В Москва дефинират като огромен триумф построяването му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР