Строителният бос е собственик на редица фирми, най-голямата от които

...
Строителният бос е собственик на редица фирми, най-голямата от които
Коментари Харесай

Кой е арестувания Велико Желев?

Строителният необут е притежател на редица компании, най-голямата от които е " Хидрострой "

Министерство на вътрешните работи организира акция в офисите на строителния бизнесмен Велико Желев в центъра на София. Според първичната информация той е арестуван за 24 часа.

Акцията е по дело за насила. Към момента проверяващите не дават повече информация.

По информация на Велико Желев упражнил принуждение и принудил собствен чиновник да подпише документи с погрешно наличие.

Офисът на столичния бул. " Цар Освободител " е бил претърсен в негово наличие.

Велико Желев е притежател на редица строителни компании, най-голямата от които е " Хидрострой ", написа.

По времето на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи за малко беше началник на пътната организация. Възходът на строителната му империя стартира по времето на ръководството на държавното управление на Сергей Станишев, само че в топ три влезе по времето на ГЕРБ, откакто през 2016 година закупи свързваната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Водстрой 98 ", която преименува на ВДХ.

След тази договорка Желев навлезе в пътното строителство. Той построи Северната скоростна дъга на София за над 150 млн. лева – обект на горделивост и хвалби от страна на някогашния министър председател Бойко Борисов. Миналата седмица министърът на районното развиване арх. Иван Шишков разгласи, че липсва една трета от асфалта на този път с магистрални габарити, откакто пред медии взе няколко проби от сектора.

През февруари АПИ изплати дължимото на компаниите Желев обвързвано с построяването на автомагистрала " Хемус ". Той завоюва построяването на два сектора с публични поръчки, които бяха пуснати в употреба, а сега строи един лот по схемата с инхаус възлагането от автомагистралата.

Часове преди да се разбере за задържането на строителния бизнесмен прокуратурата заяви, че изискала информация за строителството на Северната скоростна тангентата, както и за автомагистрала " Хемус ".

Разследването по " Хемус " е обособен сюжет, само че в предишното някогашният вътрешен министър Бойко Рашков намекваше, че Желев може да е обвързван с нередностите по този план. Рашков говореше за един " популярен и жилест " строител, който е превел над 20 млн. лева в Обединените арабски емирства още при започване на следствието по " Хемус ", когато бяха претърсени няколко строителни компании.

Дори след рухването на ГЕРБ от власт, Велико Желев съумя да завърши и да подпише договорите за построяването на сектор от автомагистралата " Велико Търново - Русе " за към 1 милиард лв., както и за тунела под Шипка - за 350 млн. лева Двата обекта се построяват с европейски средства по стратегия " Транспорт " 2021 - 2027 година В момента тече проектирането на обектите, защото са на инженеринг.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР