Строителни дейности се извършват в Морската градина в местност Салтанат,

...
Строителни дейности се извършват в Морската градина в местност Салтанат,
Коментари Харесай

Отново строят в Морската градина

Строителни действия се правят в Морската градина в околност " Салтанат ", видя кореспондент на Moreto.net в ранните часове на днешния ден. На място, видно и от видеото, техника копаеше и се поставяхa бетонни блокове., играеше роля на частен паркинг до скоро, а в този момент съгласно информативен афиш на оградата, следва да се трансформира в спортно оборудване.

Your browser does not support the video tag.

Moreto.net насочи питане към Община Варна дали обекта има издадено позволение за строителство, спазени ли са разпоредбите, налични ли са документи и в случай че са открити нередности, какви дейности ще бъдат подхванати.

" След осъществена инспекция на ПИ 10135.536.494 в околност „ Салтанат “, Приморски парк, е открито, че за парцела няма издадено позволение за градеж, а единствено мнение с рег.№АУ 068530ВН_001ВН/03.08.2017 година от основния проектант на Община Варна, което не дава отговор на нормативните условия.

Към момента не е установено осъществяване на СМР, изискващо позволение за градеж.

За прилагане на терени като краткотрайни открити спортни уреди и/или паркинги по член 55 от Закон за устройство на територията е належащо издаване на позволение за градеж.

До притежателя на парцела ще бъдат изпратени инструкции за прекратяване на СМР и съблюдаване на законовите разпореждания. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР