Строг ще бъде контролът за провеждането на националното външно оценяване

...
Строг ще бъде контролът за провеждането на националното външно оценяване
Коментари Харесай

Затегнат контрол за баловете и матурите след 7-ми клас ще има в област Враца

Строг ще бъде контролът за провеждането на националното външно оценяване на седмокласниците в област Враца, заяви на изключително съвещание на регионалната администрация началникът на районното ръководство по образованието във Враца Галина Евденова.
Затегнати ще са и ограниченията при плануваните балове на зрелостниците тази година.
„ Притеснени сме, тъй като до нас доближава неофициална информация за подготовката на зрелостниците да честват откакто си получат дипломите. По тази причина ще следим прецизно всичко, взаимно с дирекцията по храните ще се ревизират заведенията за хранене. Ще забележим и допустимия потенциал на заведенията, с цел да бъде спазена нужната отдалеченост сред зрелостниците “, съобщи Галина Евденова.
„ Абитуриентските балове са наша грижа. Искаме да опазим и завършващите и техните преподаватели и шефове здрави. Трябва да засилен надзор и проследяемост на празничните вечери “, сподели регионалният шеф Малина Николова.
В област Враца тази година приключват 1 118 дванадесетокласници.
На 15 юни се чака от Министерството на здравеопазването да разпространят публична заповед с ограниченията и разпоредбите, при които ще се организират баловете.
На 15 и 17 юни ще се проведат и матурите след 7-ми клас. Във Врачанско учениците, които ще положат изпит за национално външно оценяване са към 1 500. Те са от 42 учебни заведения в региона.
Направена е организация за провеждането на матурите и шефовете на учебните заведения са били инструктирани за ограниченията, които е належащо да се съблюдават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР