Страсбург. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов представи резултатите от

...
Страсбург. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов представи резултатите от
Коментари Харесай

ЕП: Евродепутатите обсъдиха резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС с министър-председателя Бойко Борисов

Страсбург. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов показа резултатите от шестмесечното ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз пред евродепутатите и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, оповестяват от пресслужбата на Екологичен потенциал.
Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни поздрави господин Борисов за отличното съдействие по време на Българското председателство. Той поздрави българското управление за значимата самодейност за Западните Балкани и напредъка по общата система на Европейски Съюз за предоставяне на леговище и изрази вяра, че министър председателят господин Борисов ще продължи да поддържа Екологичен потенциал и в бъдеще.
В речта си министър-председателят акцентира на постигнатите резултати в редица области – приобщаване на Западните Балкани, обединен дигитален пазар, сигурност и непоклатимост и бъдещето на Европа и младежите.
По отношение на Западните Балкани, предпочитан въпрос за българското председателство, министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че се гордее с сполучливата среща на върха в София на 17 май и възобновения интерес към района. Напомни и за поддръжката за разговора сред Атина и Скопие и началото на договарянията с Република Македония и Албания за присъединението им към Европейски Съюз. Акцент бе подложен и върху напредъка по тактиката за обединен дигитален пазар, постигнатото съглашение за общ метод по по този начин наречения „ Банков пакет “, приемането на Директивата за командироване на служащи в границите на обществената политика, както и подготовката за европейските избори през 2019 година
Г-н Борисов означи и постигнатия прогрес в региона на защитата и сигурността – достиженията във връзка с вътрешната сигурност и системата на Европейски Съюз за информация за пътуванията и разрешаването им (ЕТИАС). По този мотив той обърна внимание върху въпросите, свързани с миграцията и подобряването на общата системата на Европейски Съюз за предоставяне на леговище. Българският министър председател заключи с обещанието, че България ще продължи да работи за участието във всички политики на Европейски Съюз, а точно Шенген и Еврозоната.
Г-н Борисов пожела триумф на канцлера на Австрия Себастиан Курц предвид на идните провокации, свързани с ротационното председателство на Европейски Съюз.
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави българския министър-председател за сполучливото осъществяване на Председателството. Той благодари на целия екип на премиера и по-специално на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова. Г-н Юнкер приветства напъните на българското председателство за напредването на общите начинания и напредъка по тематиката за европейската вероятност на Западните Балкани, както и постигнатото по комплицираните досиета за валутния съюз, енергийния съюз, както и Директивата за командировани служащи.
След дебата канцлерът на Австрия Себастиан Курц показа задачите на австрийското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР