Страсбург, 14декември 2022 г.– Кризата намалява приходите от реклама, а

...
Страсбург, 14декември 2022 г.– Кризата намалява приходите от реклама, а
Коментари Харесай

Иво Христов в ЕП: Свободната журналистика бе маргинализирана, регулацията често се изражда в цензура


Страсбург, 14декември 2022 година – „ Кризата понижава приходите от реклама, а войната раздува бюджетите за агитация. Някогашните меродавни медии през днешния ден оцеляват или печелят от дезинформация.
Регулацията постоянно се изражда в цензура. Тя към този момент задушава даже обществените мрежи. “
Това съобщи в свое изявление в пленарна зала Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D). В Страсбург Европейският парламент организира своето постоянно съвещание, в границите на което депутатите разискаха тематиката за положението на публицистиката и използването на правилата на правовата страна.
„ Главният редактор на EuractiveГърция Спирос Сидерис се оказа обект на разработка с шпионски програмен продукт. На конференция в София той показа по какъв начин реагира проследяваният човек: изпитва безпричинна виновност, опасява се за околните си, става внимателен. Мнозина са като Спирос. Психологията на проследявания човек сковава европейската публицистика. Работата на комисията „ Пегас “ е директно обвързвана с медийната независимост. Казусът „ Джулиан Асандж “ също “, добави още Христов.
Евродепутатът сподели още: „ В България десницата трансформира държавното финансиране в инструмент за надзор над медиите, собствеността им остава неразбираема, а свободната публицистика бе маргинализирана. “
„ Решението е в обезпечен % от бюджета за финансиране на публичните медии като златен стандарт за достоверна информация. В квалифицираната отбрана на персоналните и професионалните права на публицистите, които извършват социална задача. В транспарантната благосъстоятелност, която осветлява скритите ползи зад всяка медия. “
 
За контакт с Групата   на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР