Инициативният комитет за запазване на националния празник Трети март продължава

...
Инициативният комитет за запазване на националния празник Трети март продължава
Коментари Харесай

Петър Витанов: За две седмици имаме десетки хиляди подписа за референдум за Трети март, разчитаме на доброволци

Инициативният комитет за опазване на националния празник Трети март продължава да събира интензивно подписи за осъществяване на референдум. Това заяви евродепутатът Петър Витанов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.
„ Имаме няколко десетки хиляди подписа събрани за две седмици. Събираме в 28-те регионални центъра и над 150 общини. Каузата е надпартийна, само че е заредена с голяма страст “, разяснява Витанов.
„ Подписват се всевъзможни хора, от всякаква възраст, с разнообразни политически пристрастия, с друга вяра и от друг етнос. Хората нямат доверие, че националният празник няма да бъде изменен, макар поръчките на политиците. Този въпрос би трябвало да се реши от хората, а не от обособен партиен водач “, съобщи Витанов и добави, че жителите поддържат самодейността с разнообразни подбуди, само че водещ е претекстът, че Трети март не може да става жертва на конюнктурни политически решения.
„ Правим този референдум единствено с доброволци, разчитаме на техния дух и възторг. Такива има на територията на цялата страна “, сподели още той.
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал разяснява и несполучливия избор на съмнение към кабинета „ Денков “.
„ Вотът на съмнение не може да е загуба на време, тъй като това е най-демократичната процедура в парламентарния живот. Той е опция за опозицията за сложи в публичния фокус значимите тематики, каквото е енергетиката “, сподели Витанов.
Според него през днешния ден е имало по-важна вест и тя е обвързвана с формулата на ръководство.
„ Днес се видя кои са съдружните сътрудници. Спомняте си, че държавното управление бе определено единствено с два гласа от Движение за права и свободи – на Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, само че през днешния ден имаше подкрепа  към този момент от цялата парламентарна група на Движение за права и свободи. Не считам, че би трябвало да продължаваме да назоваваме ръководството „ сглобка “. Навсякъде в Европа тази формула се назовава „ коалиция “. И през днешния ден ясно се очерта ръководещата коалиция сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи “, сподели още Петър Витанов.
Според него в отсъствието на депутати от ГЕРБ  има и символика.
„ Това е знак за две неща - да се покаже, че Движение за права и свободи е част от ръководещата коалиция, както и да се показва разграничаване в навечерие на локалната власт “, разяснява социалистът.
Петър Витанов е на мнение, че предоговаряне на териториалните проекти е невероятно или най-малко няма да докара до основна разлика.
„ Четири години, ние евродепутатите, приказваме, че декарбонизацията е необратим развой. Тя стартира още през 2005-а година, когато България даже не беше член на Европейски Съюз. България се е съгласила с тези политики, в края на 2019-а е пропуснала периодите за дерогация за държавна помощ след 2025-а година “, добави той.
„ Голямата виновност на днешните ръководещи е, че няма енергийна тактика. С какво ще се заменят базовите мощности? Нямаме проект дали ще имаме атомни реактори. Няма и индустриална тактика. Ако приемем, че в средносрочен проект въглищните централи ще спрат, какво ще се създава от тези десетки хиляди служащи. Завод за перални, за фризери, защо? И третият проблем е, че тези пари се взимат от фонда за обективен преход. А неговата концепция е нито един служащ да не остане без работа. Нашите териториални проекти плануват с изключение на пари за избрани компании, единствено 4000 работни места при 27 000 заети в този момент. Това не е правдивост “, сподели още Петър Витанов.
Евродепутатът осъди изрично насилието, на което бе подложен Израел и чака идната седмица в Страсбург да бъде призната безапелационна позиция от целият Европейски парламент. class= " MsoNormal " style= " text-align: justify; " > За контакт с Групатана Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР