>Необходимо е законодателство, което да подобри възможностите на младите хора

...
>Необходимо е законодателство, което да подобри възможностите на младите хора
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: С нови законодателства и политики даваме перспектива на младите предприемачи, за да останат в страната

> „ Необходимо е законодателство, което да усъвършенства опциите на младежите за работа и вероятност в страната си или в Европейски Съюз, а не търсят реализация отвън Европа. Икономическата  миграция най- постоянно визира младежите, а те са капацитетът на стопанската система и публичния живот. Младите хора имат уменията и адаптивността към новите пазари на труда. Те са склонни да поемат рискове  в търсенето на по-добри стопански благоприятни условия – всичко това ги прави по-привлекателни за работодателите в чужбина. “ Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния Алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова на конференцията „ Демографската картина- цената на неравенствата “, в границите на самодейността „ Форум за прогресивни леви решения “, проведена от Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал. Тя посочи още, че глобализацията и напредъкът в връзките и превоза улесняват младежите да търсят благоприятни условия отвън родните си страни.  Като различен фактор за трудова миграция евродепутатът открои икономическият- високи задължения по заеми, ниско възнаграждение или лимитирани вероятности за работа в страната.
Цветелина Пенкова открои някои от вероятните решения посредством законодателства, по които работи: „ Бъдещият правилник за индустрия с нулеви чисти излъчвания има за цел да сътвори високоплатени работни места в производства на чисти и съвременни технологии. Това е тактика, която цели да реиндустриализира Европа и да построи съвременни производства за технологиите, които ще са ни нужни за реализиране на по-чиста околна среда. Това са тематики и благоприятни условия, които вълнуват и окуражават младежите, а сега ние им предлагаме път за реализация точно в тази посока. “ Според нея това ще даде повече благоприятни условия на младежите и те ще намерят вероятностите за себе си, без да се постанова да мигрират.
Евродепутатът е основател и на друго законодателство, ориентирано към младите и подпомагащо тяхната реализация, а точно първото европейско законодателство за старт-ъп промишленост.  Една от задачите му е да сътвори удобна среда за младите бизнесмени, за сигурността и вероятностите им, както и за вложенията. „ Законодателното предложение цели дейно съдействие на университетите с бизнеса, с цел да има сполучлива реализация и професионално образование. “, означи още Цветелина Пенкова.  Като друга цел тя открои увеличението на постъпленията в бюджетите на страните членки, увеличението на прираста на популацията и по този метод допустимо превръщане на наклонността на застаряващо население в Европейски Съюз.
„ Положим ли старания да бъдем водач по благоприятни условия за реализация и качество на живот на младите, които желаят да бъдат бизнесмени, които желаят да развиват технологии и нововъведения, ще създадем удобна среда за живот за всеки жител на Европейски Съюз “, заключи Цветелина Пенкова.
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР