Страните от Г-7 се договориха да засилят икономическата и политическата

...
Страните от Г-7 се договориха да засилят икономическата и политическата
Коментари Харесай

Външните министри на страните от Г-7 засилват икономическата и политическата изолация на Русия

Страните от Г-7 се договориха да засилят икономическата и политическата изолираност на Русия, да продължат да доставят оръжие на Украйна, се споделя в взаимно изказване на външните министри. За това заяви „ Интерфакс “.

„ Ние удостоверяваме нашата решителност да засилим в допълнение икономическия и политически напън върху Русия, като продължим да действаме дружно “, се споделя в него.

Освен това в изказването се споделя, че страните от Г-7 „ ще доставят оръжия на Украйна и в случай че е належащо – и за дълго време “.

Отбелязва се също, че страните от Г-7 „ в никакъв случай няма да признаят границите, които Русия се пробва да промени посредством военна експанзия “.

Освен това министрите обявиха подготвеност да разширят глобите и „ в тях да включат области, от които Русия зависи “.

Страните от Г-7 разкритикуваха Минск за позицията му във връзка с Украйна. Както се споделя в изказването, „ призоваваме Беларус да спре да позволява съветската експанзия и да съблюдава интернационалните си отговорности “.

Външните министри на страните от Г-7 се събраха в Германия, във федералната провинция Шлезвиг-Холщайн. Срещата беше управлявана от Германия в интервала от 12 до 14 май.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР