Страните от ЕС загърбиха разногласията си в спора за нисковъглеродния

...
Страните от ЕС загърбиха разногласията си в спора за нисковъглеродния
Коментари Харесай

Страните от ЕС се договориха за бързо разширяване на пазара на водород

Страните от Европейски Съюз загърбиха различията си в разногласието за нисковъглеродния водород, с цел да се съсредоточат върху напъните за бързо разширение на пазара в района.

Привържениците на водорода от ВЕИ се противопоставяха на тези, които поддържат по-широкото определение за „ нисковъглероден “ водород, в който да влиза производството на химичния детайл от природен газ и атомна сила, съобщи Euractiv.com.

Представители на Европейския съвет означиха, че „ съществуват разнообразни безвредни и устойчиви нисковъглеродни технологии за произвеждане на водород “. Тази дефиниция бе употребена, за угаждане на задачите на Нидерландия, Полша и Франция, които желаят да създават водород посредством потреблението на природен газ и атомна сила. Накрая на дебата страните-членки реализираха единодушие, за „ бързо разширение на пазара за водород на равнище Европейски Съюз “, отчитайки, че акцентът би трябвало да се сложи върху производството на водород от възобновими източници като вятър и слънчева сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР