5. Остров Мнемба, Танзания Често засенчен от съседния Занзибар, остров

...
5. Остров Мнемба, Танзания Често засенчен от съседния Занзибар, остров
Коментари Харесай

Най-добрите острови в света

5. Остров Мнемба, Танзания



Често помрачен от прилежащия Занзибар, остров Мнемба изисква внимание – и нашите читатели чуха апела му тази година. Освен ослепителните плажове с бял пясък и някои от най-хубавите гмуркания с шнорхел в този район на Индийския океан, тази дребна част от остров също е дом на и оттатък остров Мнемба, постоянно считан за един от най-хубавите частни островни курорти в света.

Професионален съвет: Никакви кейове или докове не водят до острова, тъй че да стигнете до плажа от свързващата ви лодка ще би трябвало да газите във водата. Запазете хубавите си облекла и обувки за откакто стигнете до курорта.

Как да стигнете до там: Полетете до интернационалното летище Абейд Амани Каруме (ZNZ), след което вземете 90 минути (неравномерно) шофиране, последвано от 15 минути разходка с лодка, с цел да стигнете до Мнемба.

4. Сейшели



Нашите читатели не са единствените, които считат тази африканска нация за един от най-хубавите острови в света: принц Уилям и Кейт Мидълтън и Дейвид и Виктория Бекъм прекараха медения си месец на Северния остров на Сейшелите. И въпреки всичко някои пясъчни сектори са толкоз пусти, че тук са снимани елементи от кино лентата Castaway. Най-голямата прелест обаче е природата – белите плажове тук са толкоз красиви, че визитата им граничи с религиозно прекарване.

Професионален съвет: Сейшелите са едно от най-хубавите места в Индийския океан за гмуркане с шнорхел. Отправете се към островите La Digue и Félicité за най-хубавото многообразие от морски живот.

Как да стигнем до там: Air France, Air Seychelles и Turkish Airlines имат постоянни полети, които се свързват с интернационалното летище на Сейшелите (SEZ), южно от столицата на Виктория.

3. Мавриций



Instagram и Pinterest сътвориха възобновен интерес към този остров в Индийския океан, с помощта на неговия „ подводен водопад “ – образно замайващ поток от пясък и кал, който се вижда най-добре от горната страна. Приблизително 550 благи източно от Мадагаскар, Мавриций също може да е дом на загубен континент, който се крие под вълните.

Професионален съвет: Не се доверявайте на везните на Мавриций: Островът има по-силно гравитационно поле, което кара нещата (и хората) да тежат повече.

Как да стигнете до там: Международното летище Sir Seewoosagur Ramgoolam на острова е вашата връзка за полети до други градове в Африка, както и до огромни градове в Европа, Азия и Австралия.

2. Малдиви



Верига от 26 атола и повече от 1000 острова в Индийския океан, Република Малдиви е една от най-търсените тропически дестинации в света. Гъмжи от мегаватови първокласни вили и бунгала над водата, а гмуркането е нереално (въпреки че, за жалост, някои от коралите са застрашени от избелване). Все отново има гмуркане за всички равнища на умения в атола Ари, където можете да плувате със скатове и, по-навътре, с рифови акули.

Професионален съвет: Cheval Blanc Randheli, курорт номер едно в Индийския океан (според тазгодишното изследване на читателите), разполага с 45 първокласни вили – някои скрити измежду кокосовите горички, други стърчащи непосредствено над водата.

Как да стигнете до там: Летете до интернационалното летище на Мале и се прехвърлете до подобаващия курорт или атол.

1. Архипелаг Базаруто, Мозамбик



Шестте острова от архипелага Bazaruto – Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina, Bangue и Shell – са предпазена природозащитна зона и народен парк край източното крайбрежие на Африка. Наричани „ Перлата на Индийския океан “, островите са виждали единствено идването на курорти с огромни имена през последното десетилетие, като безупречния andBeyond Benguerra Island през 2015 година

Професионален съвет: Това е едно от дребното местообитания на застрашените сходни на ламантина дюгони, които моряците от време на време бъркат с русалки.

Как да стигнем до там: Летете до Виланкулос на брега на Мозамбик; оттова вземете хидроплан до крайната си дестинация.

Източник: cntraveller

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР