Страните на Европейския съюз, Великобритания и партньорите от Евросъюза се

...
Страните на Европейския съюз, Великобритания и партньорите от Евросъюза се
Коментари Харесай

Евросъюзът ваксинира на първи етап 40% от населението срещу COVID-19

Страните на Европейския съюз, Англия и сътрудниците от Евросъюза се договориха за проектоплан за имунизация против на най-малко 40% от жителите му. Това е двойно повече от проекта на Световната здравна организация, която планува имунизиране на 20 на 100 от популацията на света, принадлежащо към най-уязвимите групи, написа БГНЕС.
" Всички известни рискови групи евентуално ще обзет 40% от популацията според от демографската обстановка в страните ", се споделя в документ, признат от здравни специалисти от държавите-членки на Европейския съюз в края на юли, както и от Англия, Швейцария, Норвегия и Балканите. В текста се показва, че над 200 милиона жители на Съюза принадлежат към „ предпочитаните групи “, сред които хора с хронични болести, възрастни хора и здравни експерти. 
 COVID-19 – за какво ваксина, а не лекарство? Разговор с доктор Александър Симидчиев (ВИДЕО) COVID-19 – за какво ваксина, а не лекарство? Разговор с доктор Александър Симидчиев (ВИДЕО)
Защо към момента няма лекарство против COVID-19 по този начин, както против грипа (например „ Тамифлу), а напъните наподобяват повече ориентирани към...
Преди два дни Европейската комисия завърши предварителните диалози за закупуването на евентуална ваксина против COVID-19 с американската компания „ Модерна “. Това е петата компания, с която Еврокомисията води диалози след „ Санофи “, „ Джонсън и Джонсън “, „ Кюървак “ и „ АстраЗенека “, като с последната към този момент има и съглашение.
Договорът с „ Модерна “ дава опция за закупуване на ваксини от всички страни членки на Европейски Съюз. Първоначално Комисията е договорила закупуването на 80 милион дози, както и на още толкоз, когато се потвърди, че имунизацията е сигурна и ефикасна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР