Страните-членки на Шанхайската организация за сътрудничество подписаха Самаркандската декларация по

...
Страните-членки на Шанхайската организация за сътрудничество подписаха Самаркандската декларация по
Коментари Харесай

Лидерите на ШОС подписаха Самаркандска декларация за сътрудничество

Страните-членки на Шанхайската организация за съдействие подписаха Самаркандската декларация по резултатите от срещата на върха, оповестява РИА Новости.
Там те оповестиха желанието си да засилят съдействието в региона на защитата и сигурността, нарекоха едностранното развиване на световните системи за противоракетна защита отрицателно, оповестиха се за общи подходи към обединен лист с терористични и екстремистки организации, опълчиха се на милитаризацията на ИТ бранш и прикани за промяна на СТО.
Лидерите също по този начин оповестиха 2023 година за година на туризма, договориха се да основат работни групи за започващи предприятия и нововъведения, битка с бедността и обичайната медицина и утвърдиха наредбата за почетното звание Посланик на благосклонност на ШОС.
ШОС е интернационална организация, учредена през 2001 година В него вземат участие Русия, Индия, Казахстан, Китай, Киргизстан, Таджикистан, Пакистан и Узбекистан. Страни наблюдаващи - Афганистан, Беларус, Иран и Монголия, страни сътрудници - Азербайджан, Армения, Камбоджа, Непал, Турция и Шри Ланка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР