Високите цени на хранителните продукти нанесоха сериозен удар на любителите

...
Високите цени на хранителните продукти нанесоха сериозен удар на любителите
Коментари Харесай

Недоволство в Германия: Цената на дюнера гони 9 евро, намесиха се и политиците

Високите цени на питателните артикули нанесоха сериозен удар на феновете на една от най-предпочитаните бързи храни в Германия - дюнера. От известно време цените на дюнера вървят единствено в една посока - нагоре, съобщи Нова телевизия.
Прочетете още
Удоволствието за два дюнера, един айрян и един леден чай в Германия коства 22,50 евро цента, а цената единствено на един дюнер 8,90 евро. Семейната полемика по тематиката приключи с общо изводи, че дюнера към този момент си е скъпо наслаждение. А това е една от най-предпочитаните бързи храни за германците, скоро даже излезе информация, че дюнерът е по-консумиран даже от немския къри колбас. Данните сочат, че приблизително дневно в Германия се изяждат към 3 милиона дюнера. Но за какво обичаната бърза храна подвигна осезаемо цената си?

В последните години инфлацията е висока и това докара до покачване на цените на храните. Що се отнася съответно за дюнера преди години в някои елементи на Германия дюнера към момента се оферираше на цена към четири евро, в този момент на някои места цената се е удвоила.

Федералната организация разгласява данни освен за развиването на инфлацията, само че и развиването на цените при някои хранителни артикули. Месото, доматите и краставиците, каквито съдържа дюнера са с наклонност на повишение на цените си в последните години. Разходите за личен състав и сила също са определящи за цената на дюнера.

А всичко това докара до неодобрение и стигна даже до политиците и самия канцлер Шолц, който постоянно се сблъсква с апели в обществените медии да бъде понижена цената на дюнера.

От партия Левицата приканиха за таван на цените на дюнера. Социалдемократите даже вкараха тематиката в акцията си за евроизборите.

Един от претендентите на партия за европейския парламент направи щанда си до магазин за дюнери и сложи афиш „ отново вършим дюнери за три евро ". Като концепцията на всичко това беше - говорете с младежите по време на хранене и по този начин ги спечелете. Кандидатът заплати разликата от цената на дюнера със средства от своя избирателен фонд. А изборите в действителност са тематика и измежду консумиращите дюнери.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР