До днес избирателите български граждани, с регистрирани постоянен и настоящ

...
До днес избирателите български граждани, с регистрирани постоянен и настоящ
Коментари Харесай

Днес изтича срокът за заявление за гласуване по настоящ адрес

До през днешния ден гласоподавателите български жители, с регистрирани непрекъснат и сегашен адрес в разнообразни обитаеми места на територията на България, могат да подадат документално искане до общинската администрация по сегашния си адрес, с цел да бъдат вписани в изборните описи на секцията по записания им сегашен адрес, според хронограмата за вота " две в едно "  на 9 юни на Централната изборна комисия (ЦИК). 

При подаване на едно заявление за регистриране в изборен лист по сегашен адрес, гласоподавателят се вписва и в двата листата (за гласоподаване за членове на Европейския парламент и за гласоподаване за национални представители), в случай че има изборни права и за двата типа избори.

Заявлението за гласоподаване по сегашен адрес може да бъде подадено и по електронен път през интернет страницата на Главна дирекция „ ГРАО “ в Министерство на регионалното развитие: https://regna.grao.bg/

Днес изтича и срокът, в който гласоподавателите с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение, могат да подадат документално искане (Приложение № 30-ЕП или Приложение № 31-НС от изборните книжа), с цел да бъдат вписани в изборните описи за гласоподаване с преносима изборна кутия.

Заявлението се подава до съответната общинска администрация по непрекъснатия адрес/адрес на престояване за жителите на друга държава-членка на Европейски Съюз или по сегашния адрес (когато е подадено заявление за гласоподаване по сегашен адрес и гласоподавателя е вписан в изборния лист по сегашния му адрес), по следните способи: в общинската администрация, саморъчно подписано заявление, което може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата; електронно заявление през интернет страницата на съответната общинска администрация.

При подаване на електронно заявление не се изисква електронен автограф.

Имената на гласоподавателя, подал заявление за гласоподаване с преносима изборна кутия, се заличават от двата изборни листата (за избори за членове на Екологичен потенциал и за избори за национални представители) за гласоподаване по постоянен/настоящ адрес/адрес на престояване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР