Странджа е планина, която от край време пази много тайни.

...
Странджа е планина, която от край време пази много тайни.
Коментари Харесай

Местността Седлото крие египетски тайни

Странджа е планина, която от край време пази доста секрети. Едно от загадъчните места, намиращи се на нейната територия, е Седлото.

През 1981 година в горите на Странджа е открита странна карта от животинска необработена кожа, върху която били изписани непознати знаци, написа magicaura. Според осведомени въпросният чертеж бил занесен от иманяра Мустафа на Людмила Живкова, която по същото време била ръководител на Комитета за просвета.

Според него картата била предопределена за местността Седлото, която се намира сред странджанските върхове Голямо и Малко Градище. А антично вярване гласи, че там е заровена египетската богиня - котка Бастет.

Запознати със случая настояват, че Живкова толкоз се впечатлила от думите на мъжа, че решила да прибере картата в персоналния си сейф. По-късно появяването на картата станала причина за разпалени полемики сред учените, само че множеството от тях гледали с неуважение на нея.

Според слуховете хора от кръга на Людмила Живкова занесли находката при Ванга с вярата, че тя ще разкрие мистерията към чертежа.

 Седлото Странджа

Тогава българската пророчица споделила, че доста от дълго време пристигнали хора по вода от Египет. Тя ги описала като високи, стройни и чернокоси. По думите ѝ те носели кукерски облекла и маски.

Ванга била сигурна, че картата демонстрира гроб на жена, която държи скиптър от извънземна материя. Тя ги предизвестила да не стартират да разкопават мястото, тъй като ги заплашва сериозна заплаха.

Междувременно иманярът Мустафа бил пребит и разпитван от полицаи. Малко по-късно той умрял. Това обаче не секнало интереса на Живкова и не след дълго била проведена загадка експедиция до местността, предвождана от Кръстю Мутафчиев, офицер от Държавна сигурност.

След като провели изследването, участниците останали доста впечатлени от видяното. По думите им мястото е заредено със мощна мистична сила. Според тях тя се усеща най-силно в нощта на 5-ти против 6-ти май.

В този миг на скалата се появявало неизмеримо зарево и две фигури на мъж и жена. За нас обаче към момента остава мистерия каква е повода за феномена.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР