Страховито за целия свят предупреждение отправи френският външен министър Жан-Ив

...
Страховито за целия свят предупреждение отправи френският външен министър Жан-Ив
Коментари Харесай

Париж предупреждава: Пхенян може да удари Европа с ядрена ракета до месец


Страховито за целия свят предизвестие насочи френският външен министър Жан-Ив льо Дриан. Той разгласи, че напълно скоро Северна Корея може да има потенциала да извърши нуклеарна офанзива против Съединени американски щати, даже и против Европа. Според думите му Пхенян ще се добере до техническата опция да може да реализира такава ракетна офанзива в границите на месеци. Льо Дриан назова обстановката след поредност от ракетни проби, осъществени от КНДР " извънредно сериозна ".

В тази връзка той прикани за разговор, който да уталожи напрежението на Корейския полуостров. " Ние знаем, че задачата на Северна Корея е да има ракети с огромен обхват, които могат да доближат континенталната част на Съединени американски щати. В рамките на месец тя може да бъде реалност”, сподели министърът пред радио RTL, съобщи БГНЕС.

"В този миг азиатската страна ще има способността да удари Съединени американски щати, Европа или минимум Япония и Китай с нуклеарно оръжие”, предизвести още първият посланик на Франция. Жан-Ив льо Дриан зризова Пхенян да се " върне на пътя на договарянията ". Малко по-рано през днешния ден същото направи и съветският президент Владимир Путин. Той предизвести, че обстановката на Корейския полуостров е извънредно напрегната и той е на ръба на сериозен спор. Който би трябвало да се избегне и най-подходящият метод за това са договарянията.

Във вторник заран Северна Корея извърши опит с балистична ракета, която измина 2700 километра, прелитайки над Япония. Тя падна в Тихия океан. Съединени американски щати и Южна Корея заплашиха да дадат "мощен отпор " на Пхенян, като не изключиха и военни дейности при по-нататъшни "провокации ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР