Стойността на златото се понижи в сряда поради предпазливите настроения

...
Стойността на златото се понижи в сряда поради предпазливите настроения
Коментари Харесай

Цената на златото бележи спад преди срещата на FOMC

Стойността на златото се намали в сряда заради внимателните настроения преди основни събития като публикуването на протоколите на Федералния комитет по интервенциите на открития пазар (FOMC) и основните стопански данни от Съединени американски щати.

Тези значими данни включват PMI показателя в производството на Института за ръководство на доставките (ISM) за декември и данните за свободните работни места за ноември.

Забележките на президента на Федералната аварийна банка (Фед) на Ричмънд Томас Баркин оказаха значително въздействие върху низходящия тренд на цените на златото. Баркин изрази мнение, че инфлацията последователно понижава към ниво от 2% наред с позитивните стопански вероятности.

Той загатна и огромната възможност за “ “, въпреки да призна обвързваните с него опасности като нараснали лихвени проценти по заемите, външни шокове, трайно висока инфлация в бранша на услугите и стабилно мощно търсене.

Тези фактори способстват за опцията за по-нататъшно повишение на лихвените проценти, като подтикват вложителите да преоценят позициите си в очакване на намаляване на лихвите от страна на Фед през март, което оказва напън за продажби върху благородните метали. Към момента на писане на публикацията златото се търгува за $2,034.67 за тройунция, отразявайки 1.21% спад за последните 24 часа.

Ако в протокола от съвещанието на FOMC липсват основни полемики или индикации за евентуално понижаване на лихвените проценти от страна на политиците на Фед, се чака това да понижи непосредствената прелест на златото, като в същото време поддържа щатския $ и доходността на държавните скъпи бумаги.

Що се отнася до икономическите данни, прогнозите сочат, че показателят PMI може да алармира за продължаващо стесняване на индустриалния бранш в Съединени американски щати за 14-и следващ месец. От друга страна, чака се нарастването на броя на оповестените работни места от американските работодатели да отрази постоянното търсене на работна мощ.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР