Стойността на природния газ на газовия хъб в Нидерландия ТТФ

...
Стойността на природния газ на газовия хъб в Нидерландия ТТФ
Коментари Харесай

Природният газ тръгна надолу. Какво става с еврото

Стойността на природния газ на газовия хъб в Нидерландия ТТФ се намали с 11,45% по отношение на равнищата от вчерашното затваряне на пазара, съобщи Българска телеграфна агенция. Така за мегаватчас синьо гориво се плащаха 190 евро.

В 9 часа българско време търговията започва от 205 евро за мегаватчас, само че 7 минути по-късно цените се намалиха внезапно до 185 евро за мегаватчас, след което гравитират в границите сред 194 и 187 евро за мегаватчас. 

Цената на суровия нефт се увеличи с 3% до 132 $ за барел. В понеделник бяха достигнати стойности, невиждани в последните 14 години от 139,13 $ за барел.

Американският президент Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати няма да купуват енергийни запаси от Русия. Вчера борсата затвори при цена от 214,56 евро за мегаватчас.

От своя страна курсът на единната европейска валута в междубанковата търговия през днешния ден се стабилизира, оповестиха немски уеб сайтове за финансова информация.

Еврото се разменяше за 1,0925 $, откакто при започване на седмицата поевтиня до близо 1,08 $, достигайки най-ниския курс от май 2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР