Стотици вярващи от България и чужбина се стекоха на традиционното

...
Стотици вярващи от България и чужбина се стекоха на традиционното
Коментари Харесай

Стотици се стекоха на маето край село Биволяне

Стотици вярващи от България и чужбина се стекоха на обичайното есенно мае, което се организира в религиозния комплекс Елмалъ Баба текке край момчилградското село Биволяне.

С този празник се дава началото на поредицата 11-те есенни майета, които се организират на разнообразни места в община Момчилград. На присъстващите на есенното мае беше раздаден пилаф, а локални музиканти и артисти се погрижиха за положителното въодушевление на присъстващите. 
-->
Тук бяха заместник-председателят на Движение за права и свободи и кмет на община Кърджали доцент доктор инж. Хасан Азис, народните представители от Движение за права и свободи Елван Гюркаш и Адлен Шефкед, регионалният водач на Движение за права и свободи Ресми Мурад. Те се включипа в обичайния търг за продажба на месо от дарените на религиозния комплекс жертвени животни. Средствата от търга се употребяват за поддръжката на религиозния комплекс.

Да поздравят хората край Биволяне пристигнаха още ръководителите на Общински съвет - Момчилград и Общински съвет - Кърджали Ерсин Юмер и Юсеин Ахмед, ръководителите на общинските организации на Движение за права и свободи в Момчилград и в Кърджали Айхан Осман и Лятиф Расим, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи - Момчилград Салих Дурмуш, националният представител от Движение за права и свободи в 42-ото и 43-ото Народни събрания Мустафа Ахмед, ръководителят на Сдружение " Джем - Южна България " Мустафа Мустафа, общински съветници и кметове на кметства от Движение за права и свободи.

" Културно-историческото завещание на Община Момчилград е едно от общочовешките благосъстояния, характеризиращи нашия район. За екипа ни обичайните маета в региона са опция да създадем действителни условия за развиване на културния живот по обитаемоте ни места, съобщи кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР