Стотици хиляди професионални работници, много от които млади, напуснаха Русия

...
Стотици хиляди професионални работници, много от които млади, напуснаха Русия
Коментари Харесай

Стотици хиляди висококвалифицирани работници напуснаха Русия след инвазията в Украйна



Стотици хиляди професионални служащи, доста от които млади, напуснаха Русия след нейното навлизане в Украйна, ускорявайки изселването на бизнес гении и в допълнение застрашавайки стопанската система, ориентирана към западните наказания, оповестява " Уолстрийт джърнъл ", цитирайки неотдавнашни изследвания.

Тези, които напущат страната, включват механически служащи, учени, банкери и лекари, съгласно изследвания, икономисти и изявленията с емигранти. Те отпътуват за разнообразни страни, в това число Грузия, Армения и Турция. Очаква се те да бъдат последвани от още.

Проучване от средата на март на " OK Russians ", организация с нестопанска цел, която оказва помощ на хората да изоставен страната, пресметна, че към 300 000 работещи руснаци са напуснали от началото на войната, почнала в края на февруари. Въпреки че не са налични точни калкулации на броя на хората, напускащи Русия, някои икономисти са стигнали до сходни изводи по отношение на мащаба на " приключването на мозъци ". Според съветската статистическа организация " Росстат " към 500 000 души към този момент са били напуснали Русия през 2020 година

" Хората, които или напущат, или възнамеряват да изоставен, са високообразовани и като цяло млади “, сподели Елина Рибакова, зам.-главен икономист в Института за интернационалните финанси (IIF). " Това е вашата (руската) най-продуктивна част от работната мощ, която изчезва ", добави тя.

Преди дни Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) предвижда, че съветската стопанска система ще се свие с 10% тази година, до момента в който по-рано през днешния ден Световната банка заложи на спад на Брутният вътрешен продукт на Русия с към 11% вследствие на западните финансов наказания. СБ обаче показа и по-негативен сюжет, отразяващ по-нататъшни разтърсвания в цените на суровините и загуба на доверие на финансовите пазари, провокирани от ескалация на войната в Украйна, който може да докара до стесняване на съветския Брутният вътрешен продукт с 20 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР