Стотици хиляди нови работни места в Германия се запълват от

...
Стотици хиляди нови работни места в Германия се запълват от
Коментари Харесай

Източноевропейци заемат стотици хиляди нови работни места в Германия

Стотици хиляди нови работни места в Германия се запълват от служащи от Източна Европа. Заетостта през юли в страната е била със 700 000 броя по-висока спрямо миналата година. Това демонстрират публични данни на немското държавно управление, представени от Deutsche Welle.

" Всяко второ работно място, основано в Германия, е заето от чужденец ", показват от Федералната организация за заетостта.

На всички 700 000 заети през юли месец позиции 330 000 са били назначените германци, а 370 000 - назначените задгранични жители, сочат данните.

Към момента към 1,5 милиона регистрирани служащи са от Източна Европа, в това число 422 000 поляци и 349 000 румънци. От друга страна единствено 614 000 са пристигналите от Гърция, Италия, Португалия и Испания, демонстрират изчисленията. Също по този начин наетите бежанци са единствено 327 000 души.

Застаряващото население е един от огромните проблеми на пазара на труда в Европа и Германия не е изключение в това отношение. Това може да изясни обстоятелството, че най-голямата стопанска система на Стария континент съумява да притегли толкоз доста чужденци за работа.

" Без свободното придвижване, от което се възползват служащите в Европа, ние бихме били доста по-затруднени в запълването на празните позиции ", разяснява пред Deutsche Welle немският министър на труда Хубертус Хейл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР