Стотици хиляди хора се събраха в най-големия парк Орхангази в

...
Стотици хиляди хора се събраха в най-големия парк Орхангази в
Коментари Харесай

Седмица преди изборите в Турция: Стотици хиляди се включиха в най-големия митинг на опозицията

Стотици хиляди хора се събраха в най-големия парк Орхангази в Малтепе на азиатския бряг на Истанбул за предизборния протест на опозиционния Национален алианс, който се организира под наслов „ Голямата среща с народа “, съобщи Българска телеграфна агенция.

В митинга участваха водачите на 6-те политически партии (Народнорепубликанската партия, „ Добра партия “, ДЕВА, Партията на бъдещето, Партията на щастието и Демократическата партия), които са обединени в Националния алианс отпред с претендента за президент Кемал Кълъчдароглу, както и претендентите за вицепрезидент Екрем Имамоглу, кмет на Истанбул, и Мансур Яваш, кмет на Анкара.

Турция избира президент на 14 май с възможен балотаж на 28 май, а Кълъчдароглу е считан за главният конкурент на Реджеп Ердоган.

В речта си Кълъчдароглу подчертава на парламентарната народна власт, от която, по думите му, най-вече се нуждае сега Турция, както и от спечелването на президентския пост още на първия тур.

„ Аз ще бъда президент на 85-милионна Турция и задачата е да я издърпаме нагоре, да служим заслужено на народа. Страната и народът се нуждаят от стопански разцвет и от успокоение, тъй като разединиха обществото въз основата на религията “, сподели Кълъчдароглу.

Той даде обещание, че в случай че опозицията пристигна на власт ще върне в страната им сирийските и афганистанските мигранти, а околните до опозицията медии окачествиха митинга като най-големия и оживен опозиционен протест през последните 20 години.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР