Стотици хиляди американски военни имейли бяха погрешно изпратени до Мали

...
Стотици хиляди американски военни имейли бяха погрешно изпратени до Мали
Коментари Харесай

Грешка в домейна изпрати в близка до Русия държава стотици хиляди имейли на американски военни

Стотици хиляди американски военни имейли бяха неправилно изпратени до Мали заради печатна неточност в домейна, като някои от тях съдържат поверителна информация за чиновниците. На фона на тази обстановка американската страна е обезпокоена от хипотетичните тесни връзки на Мали с Русия, заяви Financial Times в понеделник.

Според нея писмата постоянно се изпращат неправилно с името на домейна.ml, идентификатор на страната на Мали, вместо.mil, който се употребява в кореспонденцията на американските отбранителни структури. Проблемът беше засечен за първи път от Йоханес Сюрбиер, основен изпълнителен шеф на холандската интернет компания Mali Dili, която е оператор на малийския домейн. Според неговите калкулации единствено от януари 2023 година съвсем 117 хиляди известия са били неправилно предадени на е-адреси в Мали. „ Рискът е действителен и може да бъде употребен от съперниците на Съединени американски щати “, написа Сюрбиер в писмо до американските управляващи.

Изданието отбелязва, че по-голямата част от потока от известия е систематизиран като спам и не съдържа класифицирана информация, само че някои писма включват " поверителна информация " за американския боен личен състав и техните фамилии. Това са по-специално медицински данни, информация за документи за идентичност, описи на екипажи на кораби и личен състав във военни бази, фотоси на бази и карти на тяхното местонахождение, информация за контракти, тъжби и вътрешни следствия, направления за пътешестване и резервации, както и като данъчно и финансово разузнаване. Едно от тези известия да вземем за пример съдържа информация за визитата на началник-щаба на американската войска Джеймс Макконвил с делегация в Индонезия през май.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР