Утре в 10.30 часа се свиква председателски съвет в парламента.

...
Утре в 10.30 часа се свиква председателски съвет в парламента.
Коментари Харесай

Нинова в Банско: Утре ще има председателски съвет, който да реши свикване на парламента за пенсиите

" Утре в 10.30 часа се привиква председателски съвет в Народното събрание. Обявената тематика е нарастването на пенсиите и насрочване на изключително съвещание на Народното събрание. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Банско, където е на среща с жители. Тя е лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 1 МИР Благоевград.
" Ние ще участваме в председателския съвет и ще заявим своята позиция ", уточни тя.
" Естествено, че пенсиите би трябвало да се усилят с 11, а не с 10%. Но ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още веднъж се канят да излъгват пенсионерите какъв брой са загрижени за тях.Те си проведоха предизборно този спор, като че ли до през вчерашния ден не бяха дружно и не отхвърлиха дружно предложенията на Българска социалистическа партия за нарастване на вдовишките надбавки и за преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход. Защото, каквото и да се прави на парче, хиляди пенсионери ще живеят под прага на беднотия, до момента в който не се реши генерално въпросът посредством преизчисляване. И това към този момент се е случвало - само по време на ръководство на Българска социалистическа партия ", разяснява по тематиката Нинова.
" Затова имаме искания, че сме поредни и кардинални в това отношение. Показали сме го с дейности, а не на думи.  А какъв брой пъти в последните  7- 8 години ГЕРБ отхвърлят оферти от нас закон за възрастните хора? Възрастните хора помнят коя партия е полагала и поставя действителни грижи за тях и няма да разрешат да бъдат използвани за партийните цели на сглобкаджиите ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР