Европейската комисия започна разследване срещу собственика на Facebook и Instagram

...
Европейската комисия започна разследване срещу собственика на Facebook и Instagram
Коментари Харесай

ЕК започна разследване срещу Facebook и Instagram

Европейската комисия стартира следствие против притежателя на Фейсбук и Instagram заради опасения, че платформите основават пристрастяващо държание измежду децата и повреждат психологичното здраве, оповестява.

Изпълнителният шеф на Европейски Съюз сподели, че Meta може да е нарушил Закона за цифровите услуги (DSA), незабравим закон, признат от блока предишното лято, който прави огромни и дребни цифрови компании виновни за дезинформация, измами при извършване на покупки, корист с деца и други онлайн вреди.

„ Днес откриваме публично произвеждане против Meta “, сподели в изказване еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон. „ Не сме уверени, че е направил задоволително, с цел да съблюдава отговорностите на DSA за намаляване на рисковете от негативни резултати върху физическото и психическото здраве на младите европейци в своите платформи Фейсбук и Instagram. “

Разследването ще изследва евентуалните пристрастяващи въздействия на платформите, известни като резултати на „ заешка дупка “, където логаритъм зарежда младежите с отрицателно наличие, като да вземем за пример нереалистично изображение на тялото. Той също по този начин ще прегледа успеваемостта на инструментите на Meta за инспекция на възрастта и поверителността на малолетните.

„ Не пестим старания, с цел да защитим децата си “, сподели Бретон.

Говорител на Meta разяснява: „ Искаме младежите да имат безвредно, уместно за възрастта си преживяване онлайн и прекарахме десетилетие в създаването на повече от 50 инструмента и политики, предопределени да ги защитят. Това е предизвикателство, пред което е изправена цялата промишленост и чакаме с неспокойствие да споделим детайлности за нашата работа с Европейската комисия. “

Миналият месец комисията стартира следствие против Meta според DSA по отношение на обработката на политическо наличие на фона на опасения, че не прави задоволително, с цел да се опълчи на съветската дезинформация преди изборите за Европейски Съюз през юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР