Стотици деца и ученици се включиха във Варненския фестивала на

...
Стотици деца и ученици се включиха във Варненския фестивала на
Коментари Харесай

Стотици варненчета се събраха на Фестивал на науката

Стотици деца и възпитаници се включиха във Варненския фестивала на науката, който стартира през днешния ден в залите на Фестивалния и конгресен център в морската столица.

Събитието е проведено от фондация " Красива просвета " с поддръжката на Община Варна, под патронажа на Министерството на образованието и науката.

" Поздравявам уредниците за ентусиазма, с който показват по атрактивен метод великите учени и открития! Вярвам, че това ще въодушеви красивите мозъци на децата на Варна, тъй като съм сигурен, че през днешния ден в залите има доста дребни мечтатели и огромни бъдещи откриватели! ", съобщи кметът при разкриване на събитието.

По време на фестивала ще бъдат показани български и задгранични учени в 60 събития в 4 зали и онлайн, изложбена зона за демонстрации и опити и научна магия навън и из града. Част от тематиките са: " Извънземни " следи върху релефа на Земята ", " Големият гърмеж или по какъв начин се сеят картофи ", " Вода на Международната галактическа станция ", " Роботика - автоматизирана стопанска система на бъдещето ", " Най-вкусният вулкан ".

При голям интерес минават и полемиките " Боулинг с роботи ", " Есенна научна палитра ", която разкрива тайните на багрите в природата, " Как измерихме Земята за първи път ", водят се образования за основаване на личен стъпкомер, вършат се опити в лабораториите по химия и физика.

Фестивалът продължава до 13 ноември в това число във ФКЦ.

Пълната стратегия може да бъде открита тук:

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР