Стотина шофьори с коли и мотори блокираха днес няколко бензиностанции

...
Стотина шофьори с коли и мотори блокираха днес няколко бензиностанции
Коментари Харесай

Протестиращи шофьори блокираха бензиностанции в Монтана

Стотина водачи с коли и мотори блокираха през днешния ден няколко бензиностанции в Монтана, поради високите цени на горивата. Това е вторият съботен митинг на недоволните жители. Те нямат пояснение за какво тук бензинът и дизелът са най-скъпи в страната. Между 2,72 и 2,35 лв/л дизелово гориво оферират другите снабдители.

„ Ще продължим да излизаме всяка събота, до момента в който цената не бъде намалена до 2 лв. ", съобщи Ася Петрова от организационната група на митинга.

Днес в Монтана да разгласят недоволството си излязоха съвсем 100 души с колите си. Блокадата, която направиха на първата бензиностанция освен не разгневи другите клиенти, а провокира поддръжката им.
 Протест Монтана
Един от искащите да заредят гориво тъкмо в този миг на блокираната бензиностанция бе Огнян Денков. Докато изчакваше колоната да се изтегли, той сподели: „ Одобрявам дейностите на тези момчета, в случай че знаех и аз щях да се включа в митинга. В тая страна се цели хората да бъдат изгонени и България да остане географско разбиране. Постоянно подвигат цените и вършат всевъзможни нелепости, които ни обезверяват ".

Според него цените са такива тъй като властта ни унижава.
 Протест Монтана Петя Димитрова-->
Той си спомня по какъв начин в Монтана бяха закрити професионални учебни заведения и фабрики - тези, които основават вътрешния брутен артикул. От страна в челните места в селското стопанство, в този момент ядем фасул и зеленчуци от Китай, възмущава се той. Огнян Денков е строител. Не е удовлетворен от изискванията, при които се работи и се получават поръчки в сектора, децата му живеят в чужбина.

Протестът против горивата в Монтана има позволение от локалната власт. Продължителността му бе оповестена за два часа. Няколко бензиностанции бяха блокирани за по към 20 минути. Полицейски патрули охраняваха колоната на недоволните и контролираха придвижването им в града.

 Протест Монтана
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР