Стопираме всякакви преговори с Продължаваме Промяната за съставяне на правителство.

...
Стопираме всякакви преговори с Продължаваме Промяната за съставяне на правителство.
Коментари Харесай

Трус във властта! Нинова: Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство

Стопираме всевъзможни договаряния с „ Продължаваме Промяната ” за сформиране на държавно управление. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след взаимно съвещание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на Българска социалистическа партия. Причината е изгонването на 70 съветски дипломати

„ Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е невиждано в българската дипломатическа  история. Това е на прага на разкъсване на дипломатическите връзки. За нас то е абсолютно  недопустимо и по метода, по който е взето, и по наличието в него ”, съобщи Нинова. Тя е безапелационна, че решението е взето еднолично от премиера Кирил Петков. „ Всеки, който твърди, че има решение на Министерски съвет, като вицепрезидента Илияна Йотова, да го потвърди ”, сподели Нинова.

Българска социалистическа партия изиска закрито съвещание на Народно събрание и чуване на шефа на ДАНС.„ Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме сега в залата и желаеме закрито съвещание на Народно събрание и чуване шефа на ДАНС за отчета, който е изготвил и дал до този миг може би само на господин Петков ”, съобщи Нинова.

От Българска социалистическа партия ще изискат от президента да свика КСНС. 

„ Изказването му от сутринта е изключително  обезпокоително. Ако президентът не знае,  че има подобен отчет на ДАНС, то нещо изрично не е наред в страната ”, сподели Нинова. Тя сподели, че шефът на ДАНС би трябвало да праща такива отчети на президента, шефа на Народно събрание и премиера. „ Не може президентът да не знае, в случай че има такава информация ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия , представена от Народоосвободителна въстаническа армия.

„ За следващ път Петков взима решения самичък. Досега проявявахме приемливост. Ще се върнем на масата за диалози, в случай че „ Продължаваме Промяната ” предложат различен претендент за министър-председател и Кирил Петков поеме отговорността за това си държание до момента ”, сподели още Нинова. 

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР