Стопанска академия Димитър А. Ценов в Свищов започна обучението на

...
Стопанска академия Димитър А. Ценов в Свищов започна обучението на
Коментари Харесай

150 учители отиват на курс по финанси, за да ограмотяват децата

Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов стартира образованието на учители по план „ Повишаване на финансовата просветеност и икономическата просвета на възпитаници 5-10 клас в българските учебни заведения ”. Свищовското висше учебно заведение е определено за сътрудник по плана, който се осъществя от Министерството на образованието и науката  и Синдиката на българските учители.

Академията ще организира образования на 150 учители от пет района на България, които ще преподават получените познания измежду своите сътрудници и учениците. 

Официално стартът на образованията бе даден в Стопанската академия с присъединяване на учители от междинните учебни заведения от община Свищов. Обучението се организира по авансово конкретизирана образователна стратегия. Ръководителят на катедра „ Обща доктрина на стопанската система ” – доцент доктор Людмил Несторов, срещна аудиторията с съществени понятия в икономическата доктрина.

Темата „ Пари и заем ” е създадена от доцент доктор Марин Маринов – учител в катедра „ Финанси и заем ” и финансов шеф на Академията. Ръководителят на първата в България застрахователна катедра – „ Застраховане и обществено дело ” и зам.-ректор – доцент доктор Румен Ерусалимов, презентира „ Застраховане – правила и процедура ”. „ Данъци и други обществени вземания – надзор, отговорности, наказания ” бе тематиката на доцент доктор Пепа Стойкова от катедра „ Контрол и разбор на стопанската активност ”. Обучение по предприемачество учителите получиха от доцент доктор Искра Пантелеева – началник на катедра „ Индустриален бизнес и предприемачество ”. Академичните преподаватели предоставиха на учителите и особено създадени за плана обучителни материали, с които да ги подкрепят в работата им с учениците. След извършеното образование учителите получиха документи.

Предстои провеждането на още четири присъствени образования в градовете Велико Търново, Габрово, Плевен и Враца. Целта е по-широко разпространяване на постигнатото и правене на рекомендации за възстановяване на финансовата просветеност и икономическата просвета в българските учебни заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР